Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ηθελαν παράσταση

Μέσα σε όλα τα άλλα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης δημιουργήθηκε χτες και θέμα για το αν θα υπάρχουν κάμερες και δημοσιογράφοι στην αίθουσα όπου θα γινόταν η συνάντηση με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών.

Από προχτές το απόγευμα από το υπουργείο Γεωργίας είχαν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι δημοσιογράφοι ότι η συνάντηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη που ο Γ. Δρυς ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, θα ήταν ανοιχτή, αν το ήθελαν και οι εκπρόσωποι των αγροτών. Προφανώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει... «διαφορετικά» τις κάμερες. Μια σχετική γεύση δόθηκε και από συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τις ...«ερωτήσεις» με τις οποίες ο υπουργός «κατεβαίνει στο ντέρμπι με τους αγρότες», ενώ οι αρμόδιοι είχαν φροντίσει να παραγγείλουν... διπλές κάμερες από τα κανάλια που ελέγχει η κυβέρνηση.

Οι αγρότες με τη στάση τους δε δέχτηκαν να συνηγορήσουν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων και την εξαπάτηση της κοινής γνώμης, κάτι που ορισμένοι προσπάθησαν να το αναδείξουν σε μείζον θέμα της χτεσινής συνάντησης. Ομως το κεντρικό ζήτημα ήταν άλλο: Οτι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας δεν έδωσε καμία λύση στα φλέγοντα προβλήματα που της τέθηκαν από τους εκπροσώπους των αγροτών. Αυτό μάλλον δεν άξιζε και τόση προβολή... μια και δε συμφέρει τόσο τους κυβερνώντες. Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε και ο Β. Μπούτας, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Νομίζαμε ότι ήταν διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να κάνει σοβαρό διάλογο. Και λέγαμε με την άνεσή μας να συζητήσουμε για να λυθούν τα προβλήματα, αλλά από ό,τι φάνηκε δεν ήταν διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας για πολιτικό διάλογο, παρά για έκθεση της πολιτικής της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ