Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δεν υποστέλλουμε τη σημαία

Οργή και αγανάκτηση, προκάλεσε η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Αμέσως στα περισσότερα μπλόκα της Μακεδονίας, οι αγρότες αποφάσισαν και προχώρησαν σε αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, περιγράφοντας έτσι τις διαθέσεις τους και προαναγγέλλοντας την απόφασή τους να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο υπουργείο Γεωργίας, συνδικαλιστές αγρότες, μέλη των ΣΕΑ που έχουν στηθεί και λειτουργούν στα μπλόκα, επιβεβαίωσαν με τις δηλώσεις τους την πρόθεση κλιμάκωσης του αγώνα.

«Ηταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα τουλάχιστον για όσους αγρότες έβλεπαν πώς κινήθηκε η κυβέρνηση τους δύο τελευταίους μήνες και δεν έτρεφαν ψευδαισθήσεις. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πόσο αδιάφορη συνεχίζει να είναι η κυβέρνηση στα αιτήματά μας, πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το δρόμο για μιάμιση ώρα. Κι αυτό, υπογραμμίζω, αποτελεί την πρώτη μας αντίδραση που σηματοδοτεί και τις παραπέρα προθέσεις μας», δήλωσε ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών νομού Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο μπλόκο των Μαλγάρων.

Ο αγρότης Γιάννης Κιουλπεκίδης από το μπλόκο της Χαλκηδόνας στο νομό Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Από τη στιγμή που ο κόσμος εδώ στο μπλόκο δεν άκουσε από τον υπουργό το παραμικρό πάνω στα αιτήματά του, εξαγριώθηκε και εκδήλωσε άμεσα τη βούλησή του να συνεχίσει με περισσότερη ορμή. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας, για να σπάσουμε τον "τσαμπουκά" της κυβέρνησης. Οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να κλιμακωθούν, λένε οι συνάδελφοι μας στα μπλόκα».

Από το μπλόκο των Κερδυλίων στο νομό Σερρών, ο Γ. Πίσσαρης σημείωσε: «Απέναντι στην τακτική της κυβέρνησης αποφασίσαμε όλοι εδώ στο μπλόκο πως από αύριο (σήμερα) πρέπει να κατεβάσουμε πολλά περισσότερα τρακτέρ και να μαζικοποιήσουμε περισσότερο την κινητοποίησή μας. Στη συνέχεια θα πάρουμε μέρος στη σύσκεψη των αγροτών στη Θέρμη, όπου όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για την παραπέρα στάση μας».


Αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα δηλώνουν οι αγρότες στη Χαλκηδόνα
Αποφασισμένοι να μείνουν στα μπλόκα δηλώνουν οι αγρότες στη Χαλκηδόνα

Πρόσθετη δύναμη από τη συμπαράσταση του λαού αντλούν και οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα
Πρόσθετη δύναμη από τη συμπαράσταση του λαού αντλούν και οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν στα μπλόκα κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία (2024-02-23 00:00:00.0)
Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας, ο αγώνας θα συνεχιστεί! (2024-02-14 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι στα μπλόκα της αντίστασης (2013-02-17 00:00:00.0)
«Κάτι εξυφαίνεται στο παρασκήνιο»; (2009-01-28 00:00:00.0)
Υπουλος εχθρός ο δήθεν «φίλος»! (2002-02-10 00:00:00.0)
Ολοι μαζί ως τη νίκη (1996-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ