Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με «θεσμούς» κόντρα στη διαπλοκή

Στη μη εφαρμογή των νόμων απέδωσε το ότι «η διαπλοκή έχει φουντώσει» ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», όπου ανέφερε ακόμη ότι «η διαπλοκή και η διαφθορά είναι οργανικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου». Αρνούμενος να παραδεχτεί τη διαπλοκή ως σύμφυτη του συστήματος, αντέτεινε δημιουργία «θεσμών», οι οποίοι όμως αποδεικνύεται από τη διεθνή εμπειρία πως απέτυχαν παταγωδώς στους μεγαλεπήβολους στόχους τους.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος κάλεσε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλιά της γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Προέβαλε δε ως πανάκεια τη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει τους σχετικούς νόμους στη Βουλή, ώστε να εξασφαλιστεί ένα υγιές πλαίσιο ανταγωνισμού και η διαφάνεια!

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των κομμάτων από επιχειρηματίες, κλείνοντας τα μάτια στην αιτία του φαινομένου πρότεινε για την αντιμετώπισή του μέτρα που ενέχουν τον κίνδυνο αντιδημοκρατικών εκτροπών σε βάρος μη αρεστών κομμάτων, όπως τον έλεγχο των οικονομικών τους από επιτροπή στην οποία θα μετέχουν και δικαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ