Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διώκονται αγωνιστές της Ειρήνης

Αντί να διώκονται όσοι παραβίασαν και παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα της χώρας, επιτρέποντας τη διέλευση ξένων στρατών από ελληνικό έδαφος, αυτοί που στέλνουν Ελληνες στρατιώτες σε επιθετικές - επεμβατικές αποστολές, προκειμένου να διευκολύνουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών ανά τη Γη, διώκονται οι αγωνιστές της ειρήνης, αυτοί που υπερασπίστηκαν τα πατριωτικά και φιλειρηνικά αισθήματα του λαού, που αγωνίστηκαν για να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στα Βαλκάνια, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το ματοκύλισμα των λαών.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε γνωστό το αίτημα της εισαγγελίας Κιλκίς προς τον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη, προκειμένου να διωχτεί, μαζί με άλλους έξι αγωνιστές από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, για την παρεμπόδιση διέλευσης ΝΑΤΟικών δυνάμεων (γαλλική φάλαγγα) και συγκεκριμένα για το μπλόκο που στήθηκε με εκατοντάδες άλλους φίλους της ειρήνης στη Γέφυρα του Πολυκάστρου στο Κιλκίς στις 15 Απρίλη του '99.

Και ενώ η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος εξελίσσεται και διαρκώς εντείνεται, χτες το πρωί, αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης το δεύτερο τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν, με προορισμό την Καμπούλ, αποτελούμενο από 75 άνδρες.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι πολίτες οφείλουν να αντιδράσουν. Να καταγγείλουν τον αυταρχικό κατήφορο και να διεκδικήσουν απεμπλοκή της χώρας μας από τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ καλεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού να συμπαρασταθούν, να αντιδράσουν και να ματαιώσουν αυτές τις μεθοδεύσεις, που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν και να ματαιώσουν κάθε πράξη που είναι αντίθετη με τις επιδιώξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην περιοχή των Βαλκανίων.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Στο πνεύμα του λεγόμενου Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κινούνται και οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές αρχές, προφανώς με την εντολή και πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης. Κινούν τις διαδικασίες άσκησης ποινικής δίωξης σε όσους, στη διάρκεια των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999, αντιστάθηκαν, διαπράττοντας το "έγκλημα" της παρεμπόδισης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων να διέλθουν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από το Κιλκίς. Ως "αιτία του εγκλήματος" αναφέρεται: "Διαμαρτυρία για διέλευση από Ελληνικό έδαφος ΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων" και αφορά την κινητοποίηση εκατοντάδων διαδηλωτών που έγινε την 15η Απρίλη του 1999 στην αερογέφυρα του Πολυκάστρου, οι οποίοι σταμάτησαν γαλλική φάλαγγα αυτοκινήτων που μετέφερε στρατιωτικό υλικό στη Σερβία».

Ο Νίκος Ζώκας, Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, σημειώνει πως η αίτηση για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ αποτελεί το δεύτερο συμβάν, μετά την καταδίκη του αγωνιστή της ειρήνης Ζαχαρία Καρακίστιου, που αποδεικνύει περίτρανα ότι «η ελληνική κυβέρνηση προσαρμόζεται απόλυτα με τις επιταγές των ισχυρών της Νέας Τάξης, ευθυγραμμίζεται απόλυτα προς τις εντολές τους. Μερικοί δε δικαστικοί υπάλληλοι ζήλεψαν τη δόξα της Κάρλα ντελ Πόντε και του στημένου δικαστηρίου της Χάγης. Ετσι σέρνουν σε στημένες δίκες αγωνιστές του λαού μας ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη ΝΑΤΟική εισβολή στα Βαλκάνια, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών στην περιοχή.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι το φιλειρηνικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα πλάι στον βουλευτή του ΚΚΕ και τους άλλους αγωνιστές, έτσι όπως έπραξε και στην περίπτωση του Ζ. Καρακίστιου και στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα μας βρει αντιμέτωπους σε οποιαδήποτε νέα τέτοια προκλητική δίωξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ