Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο «κάστρο του Αμλετ»

Στο λιμάνι του Kronborg αγάλματα που απεικονίζουν τους λιμενεργάτες
Στο λιμάνι του Kronborg αγάλματα που απεικονίζουν τους λιμενεργάτες
Το κάστρο του Kronborg, γνωστό και ως «κάστρο του Αμλετ», επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής η αντιπροσωπεία του Κόμματος.

Το Kronborg βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ (Helsingor) στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία. Από το 2000, έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Χτισμένο το 1585, έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο - κλειδί στην ιστορία της Βόρειας Ευρώπης από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, αφού η στρατηγική του θέση επέτρεπε στα κανόνια του να ελέγχουν το στενό του Ορεσουντ που ενώνει τη Βόρεια με τη Βαλτική Θάλασσα, και κατ' επέκταση όλο το εμπόριο της περιοχής, επιβάλλοντας φόρους στα καράβια που το διέσχιζαν. Εχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα κι έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του, «Αμλετ».

Στο λιμάνι της περιοχής η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε την ευκαιρία να δει τα αγάλματα που απεικονίζουν τους λιμενεργάτες, στη χώρα με την πλούσια ναυτική παράδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ