Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τον παλαίμαχο αγωνιστή Anton Nielsen

Κατά τη διάρκεια της συνεστίασης της ΚΟ Δανίας του ΚΚΕ στην Κοπεγχάγη, ο Δ. Κουτσούμπας συνάντησε τον παλαίμαχο αγωνιστή Anton Nielsen, πρόεδρο των απογόνων των αντιστασιακών. Ο παλαίμαχος αγωνιστής τού μίλησε για τον πατέρα του, βουλευτή του ΚΚ Δανίας, που κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξορίστηκε από τους ναζί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Γερμανία μαζί με άλλους κομμουνιστές, που τους παρέδωσε η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στα χέρια των Γερμανών.

Ενώ ο ίδιος το 2011 σε ηλικία 70 χρόνων φυλακίστηκε από το δανέζικο κράτος για 6 μήνες, γιατί συγκέντρωνε χρήματα για τα νοσοκομεία της Παλαιστίνης!

Ο Anton Nielsen δώρισε στον Δ. Κουτσούμπα δύο βιβλία που έχει γράψει για την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και για το εργατικό κίνημα της Δανίας, τον ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους όλων των απογόνων για την τιμή, όπως είπε, να επισκεφτεί και να καταθέσει λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσμένων κομμουνιστών στο Mindenlunden και σημείωσε πως η συνάντηση αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή για εκείνον, που ανυπομονούσε να γνωρίσει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ