Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολύμορφη δραστηριότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή

ΛΕΥΚΑΔΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ, για την ενημέρωση και την κινητοποίηση του λαού, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας σε αυτόν.

Στη Λευκάδα με μαζική συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΤΕ του ΚΚΕ στο νησί, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της ΤΕ, Ευτυχία Καραβασίλη, η οποία ανάμεσα στα άλλα κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση των φορέων της Βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 16 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. έξω από τη βάση του Ακτίου.

Στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης αφού ανέλυσε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι η στάση του ΚΚΕ να μην επιλέξει ιμπεριαλιστή εκφράζει την πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί τόσο από τη ρωσική εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον οδηγούν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δικαίωση της πολιτικής επιλογής του ΚΚΕ να μην παραστεί στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, ενώ ανέδειξε την ανάγκη εγρήγορσης του λαού και μετατροπής της ανησυχίας του σε δράση «γιατί η Ελλάδα είναι μέρος του πολέμου», σημειώνοντας τις ευθύνες της τωρινής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων για τη μετατροπή της χώρας σε στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Ανέδειξε τις συνέπειες της ακρίβειας και τις αιτίες της, για να εκτιμήσει ότι η σημερινή κατάσταση θα αξιοποιηθεί για την επιτάχυνση της υλοποίησης της πολιτικής της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης». Αναφέρθηκε στο σχέδιο χειραγώγησης του λαού με αιχμή τις κυβερνήσεις συνεργασίας, σημειώνοντας πως NΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ άλλαξαν το τροπάριο αφού αυτό επιβάλλεται από την ανάγκη εφαρμογής της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής, μπροστά στον κίνδυνο κυβερνητικής αστάθειας από τη λαϊκή αντίδραση.

Σε ερώτηση από το κοινό τι απαντάει το ΚΚΕ σε διάφορους «αριστερούς» που υποστηρίζουν ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να εύχεται την ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, γιατί αυτός είναι ο βασικός του αντίπαλος», υποστήριξε ότι οι λαοί αντί να εύχονται ποια μερίδα μονοπωλίων θα κερδίσει τον πόλεμο για να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, πρέπει να παλέψουν για τις δικές τους ανάγκες σημειώνοντας εμφατικά ότι «ο λαός έχει ανάγκη από μία νέα Οκτωβριανή Επανάσταση».

«Καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της», σημείωσε, για να καταλήξει ότι «τη λύση θα δώσει μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας που κοιτάζει μπροστά, για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια και πόλεμο».

Συνεχίζεται η δραστηριότητα

Στην Αττική συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι εκδηλώσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα γι' αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Βριλησσίων καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (λεωφ. Πεντέλης). Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Μετάλλου της ΤΟ Βιομηχανίας καλούν σε παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» με τη συλλογή κειμένων του Β. Ι. Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Βιομηχανίας.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στη 1 μ.μ., η ΚΟΒ Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ΨΝΑ - Δαφνί. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, Γραμματέας της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας. Θα προβληθεί και βίντεο.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας της ΤΟ Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θα γίνει συγκέντρωση της ΚΟΒ της πόλης. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη Λήμνο στο κινηματοθέατρο «ΜΑΡΟΥΛΑ» θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη στο ΚΑΠΗ Τριαδίου με ομιλητές τους Μιχάλη Μιχαήλ και Βασίλη Ρέβα, στελέχη του Κόμματος.

Την Παρασκευή 15 Απρίλη

-- Στις 7 μ.μ., ανοιχτή σύσκεψη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στο Πάρκο Κρήτης (Μηνά Πατρικίου) με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη στα νέα γραφεία της ΚΟΒ Χορτιάτη με ομιλητή τον Γιώργο Σοφιανό, μέλος της ΤΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, θα γίνει συγκέντρωση των ΚΟΒ της πόλης της ΤΕ Ηλείας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς.

-- Στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, θα γίνει πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Νίκαιας, με ομιλήτρια την Λίνα Ανδρουλάκη, μέλος του ΤΓ Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ