Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΕΧΙΝΑΔΕΣ ΝΗΣΟΙ
Στο «πόδι» οι κάτοικοι ενάντια στην ανάπτυξη Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών

Τον δικό της αγώνα, ενάντια στην ανάπτυξη των ΠΟΑΥ στις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και τις Εχινάδες νήσους, δίνει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων αυτών των περιοχών. Αλλεπάλληλες φορές έχουν σημειώσει ότι πρόκειται για ανεξέλεγκτη και παράνομη επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών, που ποτέ δεν προβλεπόταν, με το ίδιο το ειδικό χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών να αναφέρει ρητά, όπως έχουν πολλές φορές ανακοινώσει, ότι δεν θα δημιουργηθεί ΠΟΑΥ στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα σημειωθεί μια ανυπολόγιστη καταστροφή και μάλιστα σε προστατευόμενες περιοχές Natura και την ίδια ώρα που ΠΟΑΥ υπάρχουν στον Αμβρακικό, την Οξειά Αιτωλοακαρνανίας και την Κεφαλονιά, θα αποκλειστούν οι δυτικές ακτές του μεγαλύτερου νομού της χώρας, από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα (τουρισμό, την παράκτια αλιεία, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή).

Η επιτροπή κάνει λόγο για καταστροφικό σχεδιασμό, δηλώνοντας πως η ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών μπορεί να επιτευχθεί σε ευρύτερους θαλάσσιους χώρους, μακριά από τις ακτές και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτές απ' την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων. Εξάλλου τη σημασία στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, εξέφρασε και σε πρόσφατη ομιλία του στον Αστακό, ο βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας του ΚΚΕ, Ν. Παπαναστάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ