Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη βεβήλωση μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

Τη βεβήλωση του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή Ξενία του Αργοστολίου καταγγέλλει η ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «οι δράστες με απύθμενο θράσος» αφαίρεσαν την επιγραφή που είχε τοποθετηθεί σε αυτό.

«Το Μνημείο καταστράφηκε την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα της αστικής διακυβέρνησης χειροκρότησαν τον Ζελένσκι και τους νεοναζί "μαχητές" του Τάγματος Αζόφ μέσα στην ελληνική Βουλή, "ξεπλένοντας" την αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει τόσα χρόνια ενάντια στον ουκρανικό λαό με αποκορύφωμα την οδήγησή του σε πόλεμο στο πλευρό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ», υπογραμμίζει η ΤΕ, προσθέτοντας:

«Αυτοί που καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ό,τι θυμίζει στον λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.τ.λ.) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης».

Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό των δύο νησιών να τιμούν την ιστορία του τόπου και απαιτεί την άμεση αποκατάσταση του Μνημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ