Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια

Στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος) | Τέρμα στον εμπαιγμό με επιδόματα - ψίχουλα, μέτρα ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αύριο, Πέμπτη, στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Ανάπτυξης (πλατεία Κάνιγγος) οργανώνουν εργατικά συνδικάτα, μαζικοί φορείς και Επιτροπές Αγώνα της Αττικής.«Τέρμα στον εμπαιγμό με επιδόματα - ψίχουλα. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος»: Με το σύνθημα αυτό απαντούν στην κοροϊδία του «συμπληρωματικού προϋπολογισμού» της κυβέρνησης και των μέτρων που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του λαού.

«Πρόκειται για αίσχος. Νομίζουν ότι με επιδότηση 13 ευρώ στη βενζίνη τον μήνα και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια θα μας ξεγελάσουν», τονίζουν τα σωματεία και οι φορείς και καταγγέλλουν ότι σε αυτές τις συνθήκες «η κυβέρνηση μας καλεί να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, για να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ τον χρόνο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο», ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, στις διεθνείς μεταφορές, στο εμπόριο και αλλού «θησαυρίζουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τους "αναπτυξιακούς" νόμους» και τρίβουν τα χέρια τους «για τις νέες "ευκαιρίες" για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία».

Τα συνδικάτα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά και διεκδικούν: Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τον πληθωρισμό. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου, των καυσίμων, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση όλων των φόρων (ΦΠΑ και ειδικοί φόροι) στα βασικά αγαθά, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες κατά 50%. Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου. Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές, μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση του κριτηρίου ένταξης και του επιδόματος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΠΑΜΕ: Ηλεκτροσόκ στον λαό για τα κέρδη των μετόχων

Τις νέες τσουχτερές αυξήσεις (36%) στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί σωματεία και συνδικαλιστές, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και άλλους μαζικούς φορείς στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας.

Οπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου, «ενώ για τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους αφεντικά και κυβερνήσεις παπαγαλίζουν "λεφτά δεν υπάρχουν" και περί "αντοχών της οικονομίας", η ΔΕΗ ΑΕ προχώρησε σε νέα αύξηση κατά 36% στα σταθερά τιμολόγιά της. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη αύξηση μέσα σε λίγους μήνες, μετά την αντίστοιχη αναπροσαρμογή τιμολογίων που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβρη. Την ίδια ώρα η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε αύξηση, γεμίζοντας το σακούλι των μετόχων με τους λογαριασμούς - ηλεκτροσόκ στον λαό. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αυγαταίνουν ενώ οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση! Τέρμα στον εμπαιγμό με επιδόματα - ψίχουλα. Απαιτούμε άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Οργανώνονται και στις γειτονιές

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πλήθος κόσμου βρέθηκαν χτες στην πλατεία Σημηριώτη, στη Ν. Ιωνία, στη μεγάλη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, στην οποία καλούσαν πάνω από δέκα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Στη συγκέντρωση σύντομες παρεμβάσεις έγιναν από τους Κώστα Κατημερτζόγλου, γενικό γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», Νίκο Αθανασίου, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας, Φιλιώ Σταματοπούλου, μέλος της Σωματειακής Επιτροπής Ν. Ιωνίας του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, και Πέτρο Αλέπη, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Ο Π. Αλέπης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνάντηση αντιπροσωπείας των φορέων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με την δήμαρχο Ν. Ιωνίας, όπου μεταφέρθηκαν διεκδικήσεις ανακούφισης με ευθύνη της δημοτικής αρχής (μείωση δημοτικών τελών κατά 30%, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κ.ά.), όμως «από την πλευρά της δημάρχου δεν εισπράξαμε ουδεμία δέσμευση για τα παραπάνω».

Σε συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια, για την προστασία του εισοδήματος καλούν σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς του Περιστερίου, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ