Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να κληθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε ακρόαση στη Βουλή

Να κληθούν σε ακρόαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ζητάει ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εν λόγω Επιτροπής, Μανώλης Συντυχάκης, με επιστολή που απέστειλε χτες στον πρόεδρο της Επιτροπής.

Η σχετική επιστολή έχει ως εξής: «Η ευρωενωσιακή πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει η σημερινή, που είχε σαν βασικά στοιχεία τις ιδιωτικοποιήσεις, την απολιγνιτοποίηση, τη στροφή στις πανάκριβες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με μεταβατικό καύσιμο το εισαγόμενο φυσικό αέριο, τη δημιουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και μια σειρά άλλα μέτρα, ώστε να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαια, είχε σαν αποτέλεσμα τη δυσβάστακτη αύξηση του κόστους Ενέργειας για τα λαϊκά στρώματα.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την εξέλιξη αυτή δεν παραγράφονται.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι λογαριασμοί που εκδίδονται για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες. Ενόψει όλων αυτών ζητάμε να κληθούν άμεσα σε ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Αρχής Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ