Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Με αμείωτο παλμό και μαχητικότητα η 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Κατάθεση στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη
Κατάθεση στο Μνημείο του Γρ. Λαμπράκη
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή ειρηνοδρόμων όλων των ηλικιών στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 Μάη, παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το σήμα της έναρξης δόθηκε με την καθιερωμένη εκδήλωση στον Τύμβο του Μαραθώνα, στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο και Γιάννη Πρωτούλη.

«Ξεκινάμε την 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που φέτος συμπίπτει με τη μέρα που ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Γρηγόρης Λαμπράκης, δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη τη δολοφονική επίθεση. Διαδηλώνουμε σήμερα μαζικά, μαχητικά για να εκφραστεί η καταδίκη του άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σ' αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς συνολικά. Για να μην εγκλωβιστεί καμία λαϊκή συνείδηση στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα που θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.

Στην αρχή της διαδρομής έγινε στάση στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη του πρωτομάρτυρα της ειρήνης.

Στη συνέχεια, με τα συνθήματα «ΝΑΤΟ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις» να ακούγονται απανωτά σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και τους διερχόμενους οδηγούς να συνοδεύουν συχνά πυκνά με τις κόρνες, δίνοντας κουράγιο για τη δύσκολη πορεία, οι ειρηνοδρόμοι πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Αμυνας, πραγματοποιώντας στάσεις στη Νέα Μάκρη, στη Ραφήνα, στο Πικέρμι (όπου ο Ηλίας Σιώρας, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των απαγχονισθέντων ΕΠΟΝιτών), στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή. Σε όλες τις στάσεις πραγματοποιήθηκαν σύντομες εκδηλώσεις υποδοχής των διαδηλωτών, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της ΟΒΣΑ, της ΕΕΔΔΑ, της ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ, καθώς και των δημοτικών αρχών.

Αφιξη στον χώρο της συγκέντρωσης
Αφιξη στον χώρο της συγκέντρωσης
Η πορεία κατέληξε απέναντι από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου τους διαδηλωτές υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και συνθήματα πλήθος κόσμου. Ακολούθησε μεγάλη μαχητική συγκέντρωση, ολοκληρώνοντας έτσι τη διατράνωση του μηνύματος εναντίωσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ελληνική συμμετοχή σε αυτόν και στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟικών. Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Αμυνας συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης οι διοργανωτές ευχαρίστησαν το ΕΚΑΒ, την ομάδα των γιατρών, την τροχαία και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της 40ής Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ