Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση στη Σούδα

Βάση της Σούδας
Βάση της Σούδας
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παγκρήτια κινητοποίηση στα Χανιά και τη βάση της Σούδας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου μαθητές από σχολεία των Χανίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και παραβρέθηκαν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την Ειρήνη με τις ζωγραφιές και τα συνθήματά τους. Την ανάγκη να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο τόνισαν με δηλώσεις τους σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Σήφης Αποστολάκης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στην οποία καλούσαν δεκάδες σωματεία και φορείς από όλη την Κρήτη.

Η συγκέντρωση άνοιξε με την απαγγελία του ποιήματος «Πατρίδα» του Ουρστάν Ζαΐρ, από μαθήτρια δημοτικού σχολείου της πόλης, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε στη συνέχεια από τον Μανώλη Παπαδομανωλάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και άλλα πολλά συνθήματα δόνησαν όλη την πόλη στην πορεία που ακολούθησε.

Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στην ίδια τη βάση της Σούδας, όπου οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν ψήφισμα, έγραψαν συνθήματα και έκαψαν συμβολικά σημαίες των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μετά την κινητοποίηση ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μεζέδες και μουσική, στην πλατεία των Καθιανών, με τον Μάνο Τρυπιά και το συγκρότημά του και τους μουσικούς Αλέξανδρο Ιερωνυμίδη, Νίκο Λάππα και Γιάννη Χίνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ