Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ανοίγει και τη «στρόφιγγα» των ροών ξεριζωμένων

Στο πλαίσιο του παζαριού και των προκλήσεων που επιχειρεί η τουρκική αστική τάξη στην περιοχή του Αιγαίου, τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι έχει ανοίξει η «στρόφιγγα» των ροών προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας, με τους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων να γίνονται και πάλι «πιόνι» στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις και παζάρια.

Σε ένα περιστατικό την Κυριακή στα ανοιχτά της Ρόδου, 21 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, περισυνελέγησαν από το ελληνικό Λιμενικό όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112, γιατί το σκάφος κινδύνευε να βυθιστεί λόγω της θαλασσοταραχής.

Χτες, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο και τη Σάμο, 5 ιστιοφόρα με δεκάδες ξεριζωμένους απωθήθηκαν από περιπολικά του Λιμενικού όταν επιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Είχαν αφετηρία τα τουρκικά παράλια και προορισμό την Ιταλία, όπως αναφέρθηκε. Την ίδια τύχη, δηλαδή της επιστροφής προς την Τουρκία, είχαν άλλες 4 φουσκωτές βάρκες. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα πάνω από 590 ξεριζωμένοι επιχείρησαν το επικίνδυνο πέρασμα στο Αιγαίο.

Τέλος, σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από ένα σκάφος το οποίο στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ