Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον Χαρίλαο Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι

Εκδήλωση την Κυριακή 5 Ιούνη στη Σέκλιζα

Τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη), τίμησαν την Κυριακή αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας, καταθέτοντας λουλούδια στον τάφο του στο Παλιοζογλώπι, στο αγνάντι του Αη Λια.

Παράλληλα προετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 5 Ιούνη στη Σέκλιζα, στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο Μνημείο του Αντάρτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μέλος του ΤΓ Καρδίτσας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά είναι αυτή που μένει και είναι αυτή που είναι σήμερα εδώ και συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας. Είμαστε εδώ για την προστασία των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού, φωτίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, της κοινωνίας που θα είναι απαλλαγμένη από πολέμους, φτώχεια, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι 20 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής Ιτάμου, πολλά σπίτια στο Παλιοζογλώπι διατρέχουν ακόμα σοβαρούς κινδύνους, ενώ και η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί.

Κάτοικοι του χωριού συναντήθηκαν με την αντιπροσωπεία της ΤΕ Καρδίτσας και εξέφρασαν τα παράπονά τους για την εγκατάλειψη της περιοχής από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τον δήμο. Δήλωσαν χαρακτηριστικά: «Μας έχουν ξεχασμένους, δεν σέβονται ούτε το πρόσωπο του Χαρίλαου Φλωράκη. Εδώ έρχεται κόσμος για τον τάφο του και τώρα δεν μπορεί να φτάσει. Μόνο εσείς, το ΚΚΕ, μπορείτε να κάνετε κάτι».

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα, όπως κάνουν όλους αυτούς τους 20 μήνες, με παρεμβάσεις στη Βουλή, στην Τοπική Διοίκηση, διεκδικώντας να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο που καταστράφηκε, καθώς και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ