Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαχητική απάντηση στη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Την εναντίωσή τους στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά εργαζόμενοι και άλλοι βιοπαλαιστές, συμμετέχοντας στις πορείες και στις πολύμορφες δράσεις που οργάνωσαν το Σαββατοκύριακο Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο.

Στα Τρίκαλα δεκάδες μαθητές συμμετείχαν στην αντιπολεμική δράση που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου, με θέμα «Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή». Μαθητές Δημοτικού ζωγράφισαν για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, ενώ μεγαλύτεροι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ 3on3 στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία της Αγίας Μονής μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Κατά την έναρξη της πορείας υπήρξε χορευτικό δρώμενο από μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Αγγελος Καλαντζής εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης. Ταυτόχρονα με την πορεία πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου, με τη συμμετοχή αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και σημείο εκκίνησης στη βόρεια είσοδο της πόλης από τη μεριά της Καλαμπάκας. Εν μέσω τραγουδιών, συνθημάτων και χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε ο τερματισμός των δρομέων στο κέντρο της πόλης, όπου εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης τούς απονεμήθηκαν συμβολικά τιμητικοί έπαινοι και στεφάνια ελιάς. Στη συνέχεια μίλησε ο Λάζαρος Τσουμένης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε πορεία από το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης μέχρι την πλατεία Πλαστήρα. Εκεί διαβάστηκε γραπτός χαιρετισμός που έστειλε ο ταγματάρχης ε.α. Δημήτρης Θωμόπουλος και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιώργο Παπαδόπουλο, και τον εκπρόσωπο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Αρη Μπαντή.

Τρίκαλα
Τρίκαλα
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας, Αστέρης Χαλάτσης. Ανέδειξε τον καίριο ρόλο που παίζει η Θεσσαλία στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις να την έχουν μετατρέψει και επίσημα σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό - πολεμικό προγεφύρωμα, εκθέτοντας έτσι τον λαό της περιοχής σε μεγάλους κινδύνους.

Στη συνέχεια το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου παρουσίασε μουσικό αφιέρωμα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» και θεατρικό δρώμενο από το Θέατρο «ΟΨΕΙΣ». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδα παιδιών ζωγράφισε με θέμα την ειρήνη και άναψε συμβολικά τα φαναράκια της ειρήνης, που τα «πέταξαν» στον ουρανό. Οι δράσεις της Επιτροπής Ειρήνης συνεχίζονται σήμερα στην πλατεία Γιολδάση (Λάππα) στις 8.30 μ.μ., με παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα.

Στον Βόλο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» και επιδόθηκε ψήφισμα από τους εκπροσώπους των φορέων ενάντια στην αξιοποίηση του στρατοπέδου ως υποδομής που θα χρησιμοποιείται από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Στη Λάρισα, η δυνατή βροχή που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής δεν επέτρεψε να γίνει η πορεία και το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 29 Μάη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ