Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλο ένα πλοίο του θανάτου στην Αλεξανδρούπολη

Ανακοίνωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ

Ενα ακόμα πλοίο του θανάτου κατέφτασε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «USS Arlington». Σε αντίθεση με τα αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία που έχουν δέσει στο ακριτικό λιμάνι το προηγούμενο διάστημα, αυτήν τη φορά δεν πρόκειται για μεταγωγικό αλλά για στρατιωτικό πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων. Μαζί με το αμερικανικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε και το ελληνικό αρματαγωγό «Λέσβος».

Το αμερικάνικο αποβατικό πλοίο βρίσκεται από τις αρχές του Μάη στις ελληνικές θάλασσες. Αρχικά κατέπλευσε στον Βόλο για να συμμετάσχει στη διμερή άσκηση «Alexander the Great 2022» και στις 10 Μάη συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με πλοία του ελληνικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Σποράδων και της Σκύρου.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ τονίζει ότι διάφοροι παράγοντες επιχειρούν να «χρυσώσουν το χάπι», για να παραβλεφθούν και να ξεχαστούν οι κίνδυνοι που απειλούν τον λαό, «διαφημίζοντας» το ότι η Αλεξανδρούπολη «λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής και ξεκούρασης, όχι τουριστών, αλλά φονιάδων».

Υπογραμμίζει επίσης ότι ο ελλιμενισμός του στρατιωτικού πλοίου «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στον "αναβαθμισμένο" ρόλο της Αλεξανδρούπολης και στη μετατροπή της σε ενεργειακό κόμβο και στρατιωτική βάση, και επιπλέον οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, όπως το συνηθίζουν, εξακολουθούν την πολιτική των ίσων αποστάσεων και κάνουν πως δεν βλέπουν τις παραβιάσεις των τουρκικών F-16, που σχεδόν πέταξαν πάνω από τα κεφάλια μας (έφτασαν 2,5 μίλια από την πόλη) πριν λίγες μέρες».

Η ΤΕ Εβρου επισημαίνει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, «που και με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ανέλαβε προωθημένο ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ετοιμάζεται να χρεώσει τον λαό με μια νέα "αγορά του αιώνα" με τα F-35», ενώ κλείνοντας καταδικάζει την «επικίνδυνη πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα και οδηγεί τον λαό στη φτώχεια και στην ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη Ρωσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ