Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση με βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους

Την ανάγκη συμπόρευσης και των βιοπαλαιστών αγροτών με το ΚΚΕ ως διέξοδο για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν σήμερα, μακριά και από τους πολέμους, την ακρίβεια και την ανασφάλεια, ανέδειξε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε στην πλατεία του Καινούργιου Τριχωνίδας η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του Κόμματος. Αμέσως μετά την ομιλία, ακολούθησαν πλούσιος διάλογος και συζήτηση.

Εκδήλωση - συζήτηση με το ίδιο θέμα διοργανώνει και η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, την Πέμπτη 26 Μάη στις 8 μ.μ., στο Πελόποιο, στο χώρο του «Μπαντούνειου» Πολιτιστικού Κέντρου. Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία της Ελένης Μπέλλου θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Στη Νάουσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην Επισκοπή της Νάουσας, και η εκδήλωση - συζήτηση της ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους βιοπαλαιστές αγρότες».

Ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα που συντόνισαν τον αγώνα τους για την επιβίωση. Αφού σημείωσε πως μόνο το ΚΚΕ στήριξε τα αιτήματα αλλά και τις μορφές πάλης, ανέδειξε τη σημασία που έχει η ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τόνισε πως μόνο μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα και όχι με την αναμονή ή την εναπόθεση της ελπίδας σε κάποιον σωτήρα μπορούν οι αγρότες να παίρνουν ανάσα επιβίωσης και επεσήμανε την ανάγκη αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική παραγωγή και ανέδειξε τις επιπτώσεις που έχει στους βιοπαλαιστές αγρότες αλλά και στην ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού η ΚΑΠ της ΕΕ και η πλήρης υποταγή της παραγωγής στην κερδοφορία των εμποροβιομηχάνων, όπως και η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης (2023-02-14 00:00:00.0)
Στη συμπόρευση με το ΚΚΕ η διέξοδος και για τον βιοπαλαιστή αγρότη (2022-09-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ (2022-06-28 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση για την αγροτική παραγωγή (2022-05-26 00:00:00.0)
Με επιτυχία η εκδήλωση για τη θέση του ΚΚΕ και τους βιοπαλαιστές αγρότες (2022-03-31 00:00:00.0)
Κοντά στους αγωνιζόμενους αγρότες (2010-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ