Παρασκευή 1 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκπλήσσονται...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ απίθανοι μερικές φορές οι κυβερνώντες. «Απαξιωμένο» και «κατακερματισμένο» χαρακτήρισε χτες ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος τον ...δημόσιο τομέα υγείας. Τρομερή ανακάλυψη, δε νομίζετε;

Χτες ανέλαβε άραγε υπουργός ο Αλέκος Παπαδόπουλος; Μόνο έξι μήνες έχει μήπως στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και ο Σημίτης; Τώρα ανακάλυψαν τι συμβαίνει στο χώρο της υγείας;

Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι, ποιον άραγε κατηγορούν γι' αυτό; Ποιος έχει την ευθύνη και ποιος πρέπει να απολογηθεί; Μήπως τα «σκοτεινά συμφέροντα» που επικαλείται ο εν λόγω υπουργός σε ...οποιοδήποτε υπουργείο κι αν βρίσκεται;

Φυσικά, όταν ακούει κανείς τέτοια, υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι να ανησυχεί. Γιατί, βέβαια, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για την υγεία. Οσο για το περιεχόμενό του, δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλετε. Πρόκειται για ακόμα περισσότερη ιδιωτικοποίηση.

Αλλωστε οι ιδιώτες, ως γνωστόν, είναι το φάρμακο για κάθε νόσο με βάση την εκσυγχρονιστική λογική. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο ασθενής (στην προκειμένη η δημόσια υγεία) δεν πάει καθόλου, μα καθόλου καλά. Συνεχώς χειροτερεύει.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ επιχείρηση σύλληψης του Ράντοβαν Κάραζιτς έκανε χτες η «Ες Φορ» στη Βοσνία κι από ό,τι φαίνεται τέτοια είναι η αυτοπεποίθησή τους που έσπευσαν να ανακοινώσουν τη σύλληψη προτού καν την επιτύχουν.

Προφανώς η ...βιομηχανία του θεάματος του περίφημου Δικαστηρίου της Χάγης έχει να κάνει κι άλλες «υπερπαραγωγές» εκτός από τη δική Μιλόσεβιτς. Μόνο που αυτή η ιστορία θυμίζει πλέον εντελώς το ...Χόλιγουντ.

Οσο καλοστημένες και να είναι οι ιστορίες, όσα βίντεο και τεχνικά εφέ να διαθέτουν, ουδείς πρόκειται να τις πιστέψει. Κι όσο περισσότερο επιμένουν στη ρεβανσιστική λογική τους οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, τόσο περισσότερο εκτίθενται.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ