Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Απαιτεί να υπάρξουν άμεσα μέτρα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), σε ανακοίνωσή της για το θέμα της «Κιβωτού» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Οι εξελίξεις και με την "Κιβωτό των μαρτυρίων" επιβεβαιώνουν αυτό που από χρόνια προβάλλαμε σαν αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τα ταξικά συνδικάτα, ριζοσπαστικές γυναικείες και άλλες οργανώσεις: Οτι δεν μπορεί παιδιά, ιδιαίτερα με αναπηρία, ηλικιωμένοι με βαριές αναπηρίες, ανήμποροι να προασπίσουν τον εαυτό τους, να είναι στα χέρια ιδιωτών.

Είναι πρόκληση να βγαίνει η κυρία Μιχαηλίδου να λέει ότι η λύση είναι η προώθηση της επαγγελματικής αναδοχής και η υιοθεσία. Συνειδητά εξαπατά!

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ενίσχυσε παραπέρα η κυβέρνηση της ΝΔ για την επαγγελματική αναδοχή και υιοθεσία, ισχύει εδώ και 4 χρόνια. Τι λύσεις έδωσε; Σήμερα που μιλάμε πάνω από 70 παιδιά παραμένουν στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας με εισαγγελική εντολή, ενώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας, γιατί δεν έχουν πού να πάνε.

Οι δημόσιες δομές έχουν συρρικνωθεί, υποβαθμιστεί, ενώ οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, "πρότυπα" κατά την κυβέρνηση, αλωνίζουν στον χώρο».

Η ΣΕΑΑΝ υπενθυμίζει ότι «τα αιτήματα που προβάλαμε με την κινητοποίησή μας στις 2 Νοέμβρη έξω από το υπουργείο Εργασίας, μαζί με την ΟΓΕ, το Σωματείο Εργαζομένων του "Μητέρα και Παιδουπόλεις" και μια σειρά άλλα σωματεία και οργανώσεις είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Η κυρία Μιχαηλίδου βέβαια αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των φορέων μας. Τώρα τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα...

Γιατί αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις αλλά ανατροπή». Η ΣΕΑΑΝ ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της με άλλους φορείς για τις 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Τα αιτήματα παραμένουν:

  • Ανάπτυξη δικτύου κρατικών, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών (για την πρόληψη, τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών σ' όλες τις πλευρές της ζωής, στη γειτονιά, στο σχολείο κ.λπ., των θυμάτων βίας και κακοποίησης) με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Στήριξη των δημόσιων δομών προστασίας του παιδιού και των κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης της οικογένειας των δήμων και Περιφερειών. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) σε κάθε σχολείο. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς στα γενικά και ειδικά σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις προνοιακές δομές όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες, για να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ποιοτικές συνθήκες στήριξης και φροντίδας των παιδιών, των ΑμεΑ, των προσφύγων κάθε λαϊκής οικογένειας.
  • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
  • Να ανοίξουν όλες οι πτέρυγες που έχουν κλείσει, με την ανάλογη στελέχωση στο ΠΠΠ «Μητέρα», στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, στις Παιδουπόλεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα με βάση τις ανάγκες.
  • Οχι στην ιδιωτική επαγγελματική αναδοχή και υιοθεσία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απλήρωτα voucher και αποκλεισμοί με ευθύνη της κυβέρνησης (2024-05-30 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα μέτρα για τις δομές Πρόνοιας και το απροστάτευτο παιδί (2023-01-20 00:00:00.0)
Η φρίκη των τελευταίων ημερών να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (2022-10-25 00:00:00.0)
Να στρατευτούμε όλοι στον αγώνα για την προστασία του παιδιού (2022-02-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας (2019-11-07 00:00:00.0)
Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (2019-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ