Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Υπό έλεγχο άλλες πυρκαγιές

Υπό έλεγχο, μετά από ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες, τέθηκαν οι δασικές φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο στην Ανδρο, στα βόρεια του νησιού. Δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλων πυρκαγιών στις περιοχές Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι. Οι κάτοικοι όμως συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης λόγω σημαντικών βλαβών. Πολλές κολόνες της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έχουν καεί. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν σπίτια στο χωριό Γίδες, ανατολικά του Γαυρίου, ενώ το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο. Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο μετά από πτώση κεραυνού, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά. Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για πολλά καμένα ζώα και μελίσσια. Το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε κίνδυνος η φωτιά να πάει προς το λιμάνι.

Σχεδόν υπό πλήρη έλεγχο ήταν και η φωτιά στη Βοιωτία που έκαιγε στην περιοχή για μια βδομάδα μετατρέποντας μεγάλες εκτάσεις σε στάχτη και προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε ελαιώνες και άλλες καλλιέργειες. Χτες αντιμετωπίζονταν κάποιες αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Παλλήνη Αττικής το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3.10 μ.μ. σε οικοπεδικούς χώρους και γεωργικές εκτάσεις κοντά στις οδούς Αλαμάνας και Αγίων Αναργύρων και έκαιγε ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχείρησαν 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και κατάφεραν λίγη ώρα μετά να την κατασβήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ