Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωριά της Αρκαδίας επισκέφτηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Χωριά της ορεινής Αρκαδίας επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον συνόδευσαν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος, ο βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας Αριστείδης Δαμαλάς, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ Παναγιώτης Κοσκινάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και η υποψήφια δήμαρχος Γορτυνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Λένα Βούλγαρη.

Το Σάββατο ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τη Βυτίνα και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο της από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Φώτη Κατσούλια, ο οποίος του δώρισε βιβλίο με τίτλο «Η λαογραφία της Βυτίνας, ήθη και έθιμα». «Η ιστορική μνήμη και παράδοση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας μένει ζωντανή και μέσα από τέτοια μουσεία, όπως αυτό εδώ στη Βυτίνα Αρκαδίας. Συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν στη συντήρησή του και στην ανάδειξή του. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Μπράβο σας!», έγραψε ο Δ. Κουτσούμπας στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.

Ακόμα, επισκέφτηκε το μνημείο - άγαλμα του Μάνθου Πόταγα, του πρώτου εκτελεσμένου στην περιοχή από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, τον Μάη του 1941, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε στη Δημητσάνα και στο ύψωμα της Αγίας Παρασκευής, όπου τον Αύγουστο του 1948 πραγματοποιήθηκε μάχη από την 3η Μεραρχία του ΔΣΕ.


Στο χωριό Λαγκάδια συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη.

Την Κυριακή ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στη Στεμνίτσα, όπου συνομίλησε με κατοίκους και ενημερώθηκε για τη ζωή και τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Αρκαδίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Στεμνίτσα λειτουργεί ακόμα και σήμερα η ιστορική Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας.

Τέλος ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τις πηγές του Αγίου Γιάννη στη Δημητσάνα, όπου το νερό αρχίζει την «πορεία» του για το υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που λειτουργεί στο χωριό, ενώ οι Κώστας Κανάκης και Βίκυ Δεληγιάννη, από το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Arkadia Ego Studio», δώρισαν στον ΓΓ της ΚΕ έναν πίνακα με τη μορφή του Μάνου Λοΐζου (λαδοπαστέλ πάνω σε ξύλο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ