Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σήμερα η σύσκεψη προετοιμασίας για το συλλαλητήριο ενόψει ΔΕΘ

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς με το κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής

Θεσσαλονίκη: Από την περιοδεία στο εργοτάξιο του μετρό
Θεσσαλονίκη: Από την περιοδεία στο εργοτάξιο του μετρό
Ανεβάζουν ρυθμούς τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης μπροστά στο συλλαλητήριο ενόψει ΔΕΘ, που οργανώνεται το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Για την καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία του συλλαλητηρίου, σήμερα, Τρίτη, στις 8 μ.μ., σύσκεψη σωματείων θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Τεσσάρων Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία σημειώνουν ότι «η νέα κυβέρνηση επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα πως έχει στόχο να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση ενάντια σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση του λαού. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν όλη την Ελλάδα, οι θάνατοι συνανθρώπων μας λόγω των ελλείψεων στην Υγεία, οι πρώτοι νόμοι που ήρθαν στη Βουλή, φέρουν τη σφραγίδα μιας πολιτικής εγκληματικής.

Η νέα κυβέρνηση ήδη νομοθέτησε δουλειά μέχρι τα 74 για να καταφέρει κάποιος να βγει στη σύνταξη. Φέρνει νομοσχέδιο με βάση Οδηγία της ΕΕ, που επιτρέπει: Την εργασία 16 ώρες τη μέρα και τις συμβάσεις μηδενικών ωρών εργασίας. Την απόλυση εργαζόμενου χωρίς αποζημίωση, χωρίς κάποιο λόγο, στους πρώτους 6 μήνες. Τη φυλάκιση έως και 6 μήνες για περιφρούρηση απεργίας.

Κόντρα σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν και πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους. Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, με προμετωπίδα τα πλαίσια πάλης των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων».

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στα Γιαννιτσά
Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς στα Γιαννιτσά
Το κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία: ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Οικοδόμων, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Πωλητών Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών και Τυποποιημένων Τροφίμων, Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Τροφίμων και Ποτών, Κατεργασίας Ξύλου και Εμποροϋπαλλήλων.

Εξόρμηση σε εργοτάξιο του μετρό

Αλλωστε, μπροστά στο συλλαλητήριο, περιοδείες πραγματοποιούνται σε χώρους δουλειάς από συνδικαλιστικά στελέχη, καλώντας σε μαζική και μαχητική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, περιοδεία στο εργοτάξιο του μετρό στην Αγίας Σοφίας πραγματοποίησε χτες, Δευτέρα, το πρωί, κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γιώργο Πέρρο και τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Το κλιμάκιο συζήτησε με εργαζόμενους της «ΑΚΤΩΡ» γύρω από τις εξελίξεις στα εργασιακά, με αιχμή το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης, αλλά και την ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν πως υπάρχει η πείρα από τους αγώνες, τις απεργίες και τις στάσεις του προηγούμενου διαστήματος και του σωματείου του μετρό και του Συνδικάτου Οικοδόμων, όπου διεκδίκησαν αυξήσεις στα μεροκάματα, αντιπάλεψαν τις απολύσεις και απαίτησαν μέτρα προστασίας καθώς μετρούν πολλαπλά εργατικά «ατυχήματα». «Με αυτήν τη σημαντική πείρα πρέπει να πορευτείτε και το επόμενο διάστημα ακόμα πιο δυνατά και δυναμικά για να απαντήσουμε στο τερατούργημα που ετοιμάζουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πέρρος.

Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά τόσο στο συλλαλητήριο όσο και στην αποψινή σύσκεψη.

Αντίστοιχες περιοδείες θα πραγματοποιηθούν και σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ. στον ΟΣΕ και στη 1 μ.μ. στη «Βαρβαρέσος».

Σύσκεψη σωματείων στα Γιαννιτσά

Τη Κυριακή, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων, την οποία κάλεσαν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών των νομών Ημαθίας - Πέλλας, με θέμα την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων και όλου του λαού στην αντεργατική βαρβαρότητα και στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τον Σεπτέμβρη.

Στην τοποθέτηση που έγινε από τα σωματεία ξεχώρισαν ορισμένα ζητήματα στον νομό για τα οποία χρειάζεται να αναπτυχθεί η πάλη των σωματείων και των εργαζομένων. Αυτά είναι τα ζητήματα της Υγείας, οι πλειστηριασμοί, το ζήτημα των συνθηκών εργασίας στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια. Εγινε αναφορά στις παρεμβάσεις των σωματείων το προηγούμενο διάστημα για τα συγκεκριμένα ζητήματα και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για τον σχεδιασμό δράσης μέχρι το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη.

Ο σχεδιασμός των σωματείων περιλαμβάνει: Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στα Γιαννιτσά, μέρα αντίστοιχων κινητοποιήσεων σωματείων και φορέων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Κινητοποίηση για την Υγεία την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη, με πικετοφορία στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Μέρα δράσης ενάντια στην ακρίβεια, την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη, με πικετοφορίες έξω από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση, αλλά και για δηλώσεις συμμετοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο των σωματείων στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, στα τηλέφωνα: 6936.116.086 - 6944.177.169.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός! `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! (2023-09-09 00:00:00.0)
Πλατιά σύσκεψη την 1η Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (2022-08-25 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα δράσης (2014-09-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης σε πόλεις και χωριά (2005-08-26 00:00:00.0)
Θα «οργώσουν» τη Θεσσαλονίκη οι ταξικές δυνάμεις (2003-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ