Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα φασιστοειδή

Στιγμιότυπο από το αποτρόπαιο βίντεο με τους κυνηγούς κεφαλών στον Εβρο
Στιγμιότυπο από το αποτρόπαιο βίντεο με τους κυνηγούς κεφαλών στον Εβρο
Συνεχίζεται το άθλιο πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στον Εβρο - και όχι μόνο - από διάφορα φασιστοειδή, που οργανώνουν «περιπολίες» για να «συλλάβουν» μετανάστες, με την κατηγορία ότι αυτοί ανάβουν τις φωτιές. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστιες για το γεγονός ότι τέτοιες ομάδες ακροδεξιών δρουν ανενόχλητες, οργανώνουν αποσπάσματα και μετατρέπονται σε σερίφηδες και σε κυνηγούς κεφαλών.

Σε προσωπικό λογαριασμό διαδικτυακής πλατφόρμας ανέβηκε ένα νέο βίντεο από φασιστοειδές της περιοχής του Εβρου που εμφανίζεται να έχει «συλλάβει», με τη βοήθεια συνεργών, τέσσερις μετανάστες που βρίσκονται χτυπημένοι στο έδαφος. Ενας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά. Το άτομο αυτό περηφανεύεται στην κάμερα για την ενέργειά του, κατηγορώντας τα θύματά του για εμπρησμό και φωνάζοντας στην κάμερα: «Αλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές... Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, πού είναι οι αρχές... πού είναι οι αρχές, πού είναι οι αρχές... Αλλους τέσσερις επενδυτές...».

Αλλος που αυτοαποκαλείται και έχει αμφίεση «Ράμπο» περιπολεί με βάρκα. Πρωτοπαλίκαρα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, και άλλοι εθνικιστές, επίσης καλούν σε πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Στο μεταξύ χτες με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν και οι 9 πρόσφυγες (8 Σύροι και 1 Πακιστανός) για την κατηγορία της «απόπειρας εμπρησμού» στον Εβρο, μετά τις «καταγγελίες» από τα φασιστοειδή που τους είχαν «συλλάβει». Την Παρασκευή ελεύθεροι είχαν αφεθεί και οι υπόλοιποι 4 μετανάστες.

Στο μεταξύ, σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα, την Παρασκευή, οι τρεις συλληφθέντες «σερίφηδες» για την παράνομη κράτηση 13 μεταναστών σε τρέιλερ. Τους επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου. Ο επικεφαλής ισχυρίζεται τώρα μέσω του δικηγόρου του ότι τα κίνητρά του δεν ήταν ρατσιστικά, όταν είναι φανερό από το βίντεο ότι τους συνέλαβε επειδή είναι μετανάστες και καλεί μάλιστα και άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ανάλογο κάλεσμα για «περιπολίες» κατά μεταναστών αναρτήθηκε πριν από μερικές μέρες και στον λογαριασμό μιας αυτοαποκαλούμενης «Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου», στη Ρόδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την αποφυλάκιση των «σερίφηδων» πρότεινε η αντεισαγγελέας, παρά την αναγνώριση του ρατσιστικού εγκλήματος! (2024-03-15 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα σε Εβρο και Ροδόπη (2023-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ