Τρίτη 29 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
Μήνυμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο και στην Περιφέρεια

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Μήνυμα ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Λαυρεωτική έστειλε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του συνδυασμού, στο θεατράκι της Ρεμίζας, στο Λαύριο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σημείωσε ότι «στην Αττική έχουν γίνει στάχτη το 1/3 των δασικών εκτάσεων τα τελευταία χρόνια, κατάσταση που αποτυπώνει την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων για την προστασία του λαού την ίδια ώρα που τα κονδύλια και τα εκατομμύρια πηγαίνουν στις μεγάλες επενδύσεις και στα μονοπώλια, πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών».

Ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε σε μαζική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αττική, «για να δοθεί συνέχεια στο μεγάλο βήμα που έκανε ο λαός να αναδείξει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με ενισχυμένα ποσοστά στις λαϊκές περιοχές της Αττικής, όπως και στο Λαύριο».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αποστόλης Παμφίλης, στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο και δημοτικός σύμβουλος από το 2010, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Εκανε αναφορά στις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προσπάθεια να παρθούν μέτρα και να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή μέτρων κατά του λαού της περιοχής, στη στήριξη αιτημάτων του εργατικού κινήματος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Κώστας Πόγκας, πρώην δήμαρχος Λαυρίου και πρόεδρος του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, τονίζοντας την ανάγκη η κοινωνία μέσα και από τις κάλπες του Οκτωβρίου να αναμετρηθεί με την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνώντων, περιφερειαρχών και δημάρχων, με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύντομους χαιρετισμούς πραγματοποίησαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Κουβαρά, συνταξιούχος δικαστικός, τέως ειρηνοδίκης Λαυρίου, και ο Γιώργος Κωστάλας, ασκούμενος ορκωτός λογιστής, στέλεχος της ΚΝΕ, τονίζοντας με τη σειρά τους την ανάγκη να ενισχυθεί η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την κεντρική ομιλία και παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Γιάννης Ανανιάδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας: «Η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο, πολλών για πρώτη φορά συνδικαλιστών εργαζομένων, νέων γυναικών, φοιτητών, ανθρώπων του πολιτισμού και του αθλητισμού, απόμαχων της δουλειάς, με σημαντική παρουσία στην κοινωνία της Κερατέας, του Λαυρίου και της Καμάριζας, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι φέτος μπορούμε πράγματι να πάμε αλλιώς στον δήμο».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη είναι για εμάς αυτή που έχει κοινωνικό πρόσημο, αυτή που στηρίζει την κοινωνία και τις λαϊκές οικογένειες, αναπτύσσοντας δομές κοινωνικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής, που αναπτύσσει και στηρίζει τον πολιτισμό, συνδεδεμένο με την Ιστορία του τόπου και τους αγώνες του λαού του, που στηρίζει τον δωρεάν μαζικό - λαϊκό αθλητισμό, με υποδομές και προσωπικό. Απέναντι στην ανάπτυξη όλων των άλλων, που σημαίνει κέρδη για τους λίγους και ξεζούμισμα των πολλών, που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της περιοχής, διαμορφώνει ασφυκτικά πλαίσια καθημερινότητας και εκτινάσσει την αξία γης, μετατρέποντας τη Λαυρεωτική σε φιλέτο τουριστικών επενδύσεων, μακριά από τις ανάγκες του λαού». Κλείνοντας υπογράμμισε ότι κάθε άνθρωπος που θέλει να σταθεί με τιμιότητα απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή, και που αναγνωρίζει την ανάγκη για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, «έχει επιλογή: Να γεμίσει με κόκκινα γαρύφαλλα την κάλπη, να δυναμώσει τη φωνή του με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τίμησε την απεργία των μεταλλωρύχων το 1929 (2024-09-26 00:00:00.0)
Μαζικό «όχι» στην επέκταση ρυπογόνας βιομηχανίας (2024-08-07 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ (2023-06-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ (2023-05-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές (2019-03-29 00:00:00.0)
Σε σύσκεψη για τις συγκοινωνίες καλεί το ΕΚ Λαυρίου (2014-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ