Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Τζιτζικώστα

«

Η επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα σε δήμους της ΠΕ Σερρών, όπως και οι δηλώσεις που έκανε για τα έργα και τα πεπραγμένα της θητείας του, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, όχι μόνο υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων αλλά φανερώνουν και την επιλεκτικότητα της Περιφέρειας, που από τη μια μεριά δίνει ψίχουλα για έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής, έργα υποδομής και θωράκισης και, από την άλλη, κλείνει το μάτι σε εργολάβους και επιχειρήσεις».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ και καλεί τον λαό να μην ανεχθεί, εν έτει 2023, να ζει σε μια τόσο πλούσια παραγωγική περιοχή και να μην μπορεί να ικανοποιεί βασικές ανάγκες του.

Σχολιάζοντας την «προτεραιότητα» που έδωσε η Περιφέρεια, σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σημειώνει ότι «χαρακτηρίζονται από αποσπασματικούς καθαρισμούς τμημάτων ποταμών, μόνο σε ορατά σημεία από διασταυρώσεις δρόμων, για το θεαθήναι, ενώ την ίδια στιγμή η λίμνη Κερκίνη, χείμαρροι, ρέματα και ορεινά σημεία των βουνών της ΠΕ Σερρών έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ακόμα και οι παρεμβάσεις στον Στρυμόνα ή σε όποιους παραποτάμους έχουν γίνει, είναι αποσπασματικές και πραγματοποιούνται μετά από μεγάλες πλημμύρες και καταστροφές. Δεν γίνονται σύμφωνα με μελέτες που υπάρχουν από επιστημονικούς φορείς, που αγκαλιάζουν όλη την ΠΕ Σερρών, από τα βουνά της, μέχρι τις εκβολές του Στρυμόνα. Βλέπετε, τέτοια έργα είναι υψηλού κόστους και μη επιλέξιμα από την ίδια την ΕΕ».

Για το οδικό δίκτυο περιγράφει: «Δρόμοι ασυντήρητοι, γεμάτοι λακκούβες, ακαθάριστοι σε σημεία, με γέφυρες και γεφύρια γεμάτα νεροφαγώματα, χωρίς σήμανση, χωρίς φωτισμό σε διασταυρώσεις. Ακόμα και οι κεντρικοί δρόμοι, όπως η ΕΟ Σερρών - Προμαχώνα, Σερρών - Δράμας, Σερρών - Καβάλας, δεν συντηρούνται αλλά "μπαλώνονται" στα επίμαχα σημεία (και για ορισμένα μέτρα) εκ των υστέρων, αφού γίνει η ζημιά».

Οσο για το Νοσοκομείο Σερρών αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συντήρησή του γίνεται κατά τμήμα και όροφο, όταν και άμα υπάρχουν χρήματα. Ο σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών και υγειονομικών».

Καταλήγει τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και όλοι όσοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, της διεκδίκησης για τις ανάγκες των πολλών για Παιδεία, Υγεία, για Πολιτισμό, για αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση σε όλη την περιοχή, για να δοθούν ανάσες ανακούφισης και ελπίδας σε όλες τις λαϊκές οικογένειες του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ