Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
5 επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης και 17 ύποπτα

Από 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς, το 27% των κουνουπιών ανήκει στους κυρίως διαβιβαστές του ιού του Δυτικού Νείλου

Μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ενώ 17 ύποπτα κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. Το 24ωρο μέχρι τις 8 π.μ. χθες έγιναν 1.219 προσελεύσεις στα ΤΕΠ των μονάδων Υγείας, εκ των οποίων 28 ήταν κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 97 με λοίμωξη του αναπνευστικού, από τους οποίους οι 44 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Την ίδια μέρα έγιναν 8 νέες νοσηλείες με γαστρεντερίτιδα και 17 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Κατά το ίδιο διάστημα δεν διαγνώστηκαν νέα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλία, ωστόσο σε σύνολο 9.000 κουνουπιών (από 90 δειγματοληπτικούς σταθμούς) το 27% ταυτοποιήθηκε ότι ανήκουν στους κυρίως διαβιβαστές του ιού. Και σ' αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση - διά στόματος Φ. Σερέτη, διοικητή της 5ης ΥΠΕ - περιορίζεται στις συστάσεις προς τους κατοίκους για Μέσα Ατομικής Προστασίας, όπως η επάλειψη με αντικουνουπικά...

Εξίσου προκλητική είναι και η σύσταση για την κολύμβηση, καθώς όπως ειπώθηκε θα πρέπει «να απαγορεύεται όπου υπάρχει ορατή ρύπανση» και αναμένονται τα αποτελέσματα των έκτακτων δειγματοληψιών που έγιναν σε Μαγνησία, Σποράδες, Λάρισα και Πιερία.

Σχετικά με τις οστρακοκαλλιέργειες, σημειώθηκε ότι «τα ύδατα Πιερίας και Θεσσαλονίκης δεν παρουσιάζουν ορατή φερτή ύλη».

Για την υδροδότηση, στον δήμο Βόλου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση στις Αλυκές και στις Τοπικές Κοινότητες Ανακασιάς, Αγίου Ονουφρίου, Ανω Βόλου, Πορταριάς, Αλλης Μεριάς, Κατωχωρίου, Σταγιατών και Φυτόκου.

Στον δήμο Παλαμά: Το νερό κρίνεται κατάλληλο στις Τοπικές Κοινότητες Μάρκου, Γοργοβιτών, Προαστίου, Καλογριανών, Αγίας Τριάδας και Πεδινού.

Στον δήμο Τεμπών: Το νερό κρίνεται κατάλληλο στις Τοπικές Κοινότητες Συκουρίου, Νέσσωνος, Οσσης, Πουρναρίου και Παραποτάμου, καθώς και στους οικισμούς Καλοχωρίου και Γόννων.

Στον δήμο Αλοννήσου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο σε ολόκληρο τον δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ