Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ξανά τα προβλήματα σε σχολεία

Πλημμύρισαν σχολεία στο Μενίδι
Πλημμύρισαν σχολεία στο Μενίδι
Σε «λίμνη» μετατράπηκαν αίθουσες του 23ου Δημοτικού Σχολείου, νερά έσταζαν από την οροφή στο 13ο Νηπιαγωγείο, ενώ προβλήματα αντιμετώπισε και το 6ο Νηπιαγωγείο του δήμου Αχαρνών, με τη χτεσινή πρωινή βροχόπτωση να φέρνει στην επιφάνεια τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Εκπαίδευσης. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης» με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως πρόκειται για την «πολιτική του "πάμε και όπου βγει" και στην εκπαίδευση».

Περιοδεία στα πλημμυρισμένα σχολεία του δήμου πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αχαρνών αποτελούμενο από τους Αποστόλη Παπαγιαννόπουλο και Αλέξανδρο Κάμπα, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Ανατολική Αττική, και τον Γιώργο Ψαραδέλλη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Οπως δήλωσαν στη συνέχεια, «για ακόμα μια φορά ο λαός της περιοχής μας, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, τα περισσότερα σχολεία του δήμου Αχαρνών στεγάζονται σε παλιά, κακοσυντηρημένα και ακατάλληλα κτίρια. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου το 1/3 των Δημοτικών Σχολείων στεγάζονται σε κοντέινερς. Το ίδιο τραγική είναι και η κατάσταση με τους δρόμους της περιοχής, αφού στην πρώτη βροχή γίνονται ποτάμια, απροσπέλαστα για τους κατοίκους. Ενώ και οι επαγγελματίες της πόλης προσπαθούν με αυτοσχέδιους μηχανισμούς να σώσουν τις περιουσίες τους.


Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει επανειλημμένα αναδείξει την κατάσταση με τα σχολικά κτίρια καθώς και την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας με ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, που δεν θα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα», σημειώνουν. Κάλεσαν να παρθούν άμεσα μέτρα από κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και συνολικά των κατοίκων της περιοχής.

Και στην Ηλιούπολη δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα της πόλης. Στην οδό Ηρώ Κωνσταντοπούλου, στο ύψος των πολυκλαδικών σχολείων, το νερό ήταν οριακά στο ύψος του πεζοδρομίου, ενώ στο κλειστό γυμναστήριο το ξεπέρασε. Ακόμη χειρότερη η κατάσταση στον παράδρομο της Βουλιαγμένης, που μετατράπηκε σε ποτάμι, και στην οδό Παπαναστασίου που έγινε «χείμαρρος» και τα παιδιά από το σχολικό συγκρότημα, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκεια κινδύνεψαν.

«Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην κινδυνεύουν οι ανθρώπινες ζωές, οι περιουσίες και ο φυσικός πλούτος (έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων κ.ά.)», τόνιζε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηλιούπολης και επεσήμαινε:

«Ηταν πιο σημαντική η ανάπλαση του πεζόδρομου με πλαστικό γκαζόν και κάγκελα παντού από το να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο σημείο; Εχει επισημανθεί εδώ και χρόνια ότι υπάρχει πρόβλημα από το γονεϊκό κίνημα και από τους κατοίκους της περιοχής. Η δημοτική αρχή όμως πλήρως συνταγμένη με την Περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, έχουν άλλες προτεραιότητες. Ετσι συνεχίζει την υλοποίηση της πολιτικής που γίνεται επικίνδυνη για τις ζωές των λαϊκών στρωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε σχολεία της πόλης(2023-09-08 00:00:00.0)
Προκάτ αίθουσες για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή(2020-07-08 00:00:00.0)
Αγανάκτηση για τα κενά και τις μετακινήσεις(2014-10-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-02-10 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης(2003-09-26 00:00:00.0)
Με τραγικές ελλείψεις η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς(1997-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ