Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Να δυναμώσει η διεκδίκηση των αγροτών κόντρα σε ΕΕ και ΚΑΠ

Με τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Ασημάκη Ντεμερούκα και μέλη του ΔΣ του φορέα, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Κουτουμάνος. Στην αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχε και ο Κώστας Αποστολόπουλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με τον πρόεδρο του ΑΣ Γαργαλιάνων να ενημερώνει, πέρα από τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι αγρότες (ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια και στην Ενέργεια η οποία εκτοξεύει το κόστος παραγωγής, έλλειψη εργατικών χεριών, αποζημιώσεις κ.λπ.), και για τα ιδιαίτερα στην περιοχή της Τριφυλίας.

Ανάμεσά τους το Φιλιατρινό φράγμα, που ύστερα από τόσα χρόνια, παραμένει ουσιαστικά ανεκπλήρωτο, χωρίς δίκτυα άρδευσης και σχέδιο αξιοποίησης των πολύτιμων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή, όπως των Γαργαλιάνων. Επισημάνθηκε επιπλέον ο απαράδεκτος σχεδιασμός για την παράδοση των δικτύων σε επιχειρηματικά συμφέροντα, μέσα από ΣΔΙΤ.

Με αφορμή και τα τραγικά γεγονότα στη Θεσσαλία, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία των μελών του Αγροτικού Συλλόγου για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τη σύνδεση Γαργαλιάνων - Φιλιατρών και αλλάζει τον υδρολογικό χάρτη, συγκεντρώνοντας τα νερά της βροχής και εκβάλλοντάς τα σε ανύπαρκτα λαγκάδια στον κάμπο των Γαργαλιάνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Ν. Κουτουμάνος δήλωσε ανάμεσα σε άλλα:

«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή σας και οι ανησυχίες σας είναι πραγματικές. Οι αγρότες ξέρετε από πρώτο χέρι πως όταν οργανώνεστε και βγαίνετε συλλογικά και συντονισμένα στους δρόμους, έχετε κατακτήσεις και νίκες. Αυτή είναι η δύναμη, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες σας. Να οργανώσετε τον αγώνα σας ενάντια στους μεγαλεμπόρους που πιέζουν για να πάρουν τζάμπα την παραγωγή σας, το κράτος και τις κυβερνήσεις που μας ταράζουν όλους στη φοροληστεία, παίρνοντας τα πολλά από τους φτωχούς και λίγα από τους πλούσιους.

Δήμοι και Περιφέρεια δίνουν "γην και ύδωρ" για τους μεγαλοεπενδυτές και ούτε δεκάρα για τους κατοίκους, για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες. Το είπατε και μόνοι σας, το Φιλιατρινό φράγμα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Εδωσαν εκατομμύρια στους εργολάβους αλλά δεν έφτιαξαν καν δίκτυο να πηγαίνει το νερό στα χωράφια. Και τώρα ετοιμάζονται να ξαναδώσουν εκατομμύρια για να φτιάξουν το δίκτυο και να πουλάνε, ουσιαστικά, το νερό στους αγρότες.

Γι' αυτό πρέπει να ανέβει και η διεκδίκηση απέναντι σε αυτούς τους εχθρικούς θεσμούς, απέναντι στην ΕΕ και στην ΚΑΠ. Εγγύηση γι' αυτό είναι μια δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, με περισσότερους εκλεγμένους σε αυτά τα όργανα. Για να δυναμώσει η αποκάλυψη, η πίεση, ο αγώνας του λαού ώστε να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να κερδίσουμε ανάσες, αλλά και προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερη σύγκρουση του λαού ενάντια σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ