Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» καταδικάζει τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια

Από τη συνάντηση με εργαζόμενους
Από τη συνάντηση με εργαζόμενους
Τις προηγούμενες μέρες, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Νόντα Στολτίδη, και την υποψήφια δήμαρχο Κοζάνης, Τίνα Κουζιάκη, πραγματοποίησαν περιοδείες και συσκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στα χωριά του Κρόκου και της Ανω Κώμης, στην αποθήκη φαρμάκου ΣΥΦΑΣΔΥΜ και το Κέντρο Υγείας Κοζάνης.

Επιπλέον, περιοδεία πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη και τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, όπου από τους εργαζόμενους τέθηκαν οι προβληματισμοί για τον κίνδυνο που προκύπτει τον χειμώνα σχετικά με τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, καθώς και τον κίνδυνο για τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Από την πλευρά της η Τίνα Κουζιάκη τόνισε ότι η κατάσταση που βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ όσοι και ο λαός της Κοζάνης, ως καταναλωτής, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής στήριξης των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της κεντρικής πολιτικής, από όλες τις δημοτικές αρχές, που συμφωνούσαν στη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ στη λογική «κόστους - οφέλους», που κινούνταν στις ράγες της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιμετώπιζε την Ενέργεια ως εμπόρευμα, φορτώνοντας στη ΔΕΥΑΚ τη ρήτρα αναπροσαρμογής και το εμπόριο ρύπων.

Τόσα χρόνια, αφού έστρωσαν τον δρόμο για την απολιγνιτοποίηση και την πράσινη καπιταλιστική μετάβαση, κλείνοντας ΑΗΣ και ορυχεία, αντί να παίρνουν μέτρα περιβαλλοντικής αναβάθμισής τους, προσπαθούν να βρουν λύσεις μέσα στα ίδια αντιλαϊκά πλαίσια, στοχεύοντας και τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί μια ολόκληρη πόλη να κινδυνεύει να ξεπαγιάσει τον χειμώνα ή να δεχθεί δυσβάσταχτες αυξήσεις και τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν να χάσουν εργασιακά δικαιώματα. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχίσει η απρόσκοπτη λειτουργία των 3 μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με περιβαλλοντική αναβάθμισή τους, να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό από το κράτος, γενναία μείωση της τιμής της τηλεθέρμανσης και να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησε περιοδεία και στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με επικεφαλής την Τίνα Κουζιάκη, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τόνισε πως τα προηγούμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε ότι η λεγόμενη δίκαιη μετάβαση, στην οποία όλοι οι συνδυασμοί σε δήμο και Περιφέρεια «πίνουν νερό», τελικά έχει κερδισμένους μόνο τους μονοπωλιακούς ομίλους και χαμένο τον λαό. Ο λαός την πληρώνει με χαμένες θέσεις εργασίας, με πανάκριβο ρεύμα και θέρμανση και περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ