Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Στημένο παιχνίδι»

Ωστε έτσι, λοιπόν, «στημένο παιχνίδι» είναι οι μετρήσεις τηλεθέασης, με «πιασμένο διαιτητή» την AGB! Δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λένε, τώρα, και κάποιοι από εκείνους που συμμετείχαν στο «παιχνίδι». Θα πείτε και γιατί να πιστέψουμε αυτούς που συμμετείχαν για καιρό στο «κόλπο», προσπαθώντας να «πιάσουν» το «διαιτητή», ώστε να «καθαρίσει για πάρτη τους», αλλά επειδή δεν το κατάφεραν και κατάλαβαν πως «χάνουν το παιχνίδι», το 'ριξαν στο «αντάρτικο» κι από «ορθόδοξοι» μετεξελίχθηκαν, εν μία νυκτί, σε «καθολικώς διαμαρτυρόμενους»;

Διότι, συμβαίνει κάποτε οι «καθαρές» αλήθειες ν' ακούγονται από τους «καθ' έξιν» και «κατ' επάγγελμα» ψεύτες κι απατεώνες. Πότε γίνεται αυτό; Οταν ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε κερδοσκόπους καταλήγει στο «ρίξιμο» του λιγότερου ισχυρού. Μετά ο «ριγμένος» ανοίγει το στόμα του «κι όποιον πάρει ο χάρος». Ε, τότε είναι, που «βγαίνουν άπλυτα στη φόρα» και αποδεικνύονται όσα οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν και οι «γείτονες» υποψιάζονται.

Αφού τώρα υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία κι αποδείξεις ότι οι τηλεθεάσεις «μετριούνται» κατά το πώς εντέλλουν το «στημένο διαιτητή» οι «ομάδες» των ΜΜΕ, δικαιούμαστε κι εμείς να υποστηρίξουμε ότι, σε αντιδιαστολή με όσα μέχρι τώρα εμφανίζονταν ως αληθή, αληθές είναι ότι:

  • Η ιδιωτική τηλεόραση - εκ συστάσεώς της, κερδοσκοπική κι, επομένως, απατεώνισσα - δεν έχει τόσο μεγάλη τηλεθέαση όση «μετρούσε» η ψεύτρα AGB, άρα δεν είναι πιο αξιόπιστη και φερέγγυα από την, έτσι κι αλλιώς, ανυπόληπτη κρατική.
  • Ολος ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο «αμόρφωτος κι απολίτιστος», όπως τον κατηγορούν, ώστε να ξημεροβραδιάζεται μπροστά σε τηλεσκουπίδια, σαν τον «Big Brother» και το «Bar» και δε θέλει «ενημέρωση» με «ψέμα, αίμα, σπέρμα».
  • Ο ισχυρισμός «σοβαρών» δημοσιογράφων τύπου Πρετεντέρη - Χατζηνικολάου - Καψή, ότι αναγκάζονται να προβάλλουν «πρόσωπα χαμηλής στάθμης» και θέματα «αμφιβόλου αξίας», επειδή τα «σοβαρά» δεν «πουλούν», δεν ισχύει, τουλάχιστον απολύτως και, μάλλον, είναι «εκ του πονηρού».
  • Η επιμονή των καναλιών σε δελτία ειδήσεων στιλ «Ευαγγελάτου - Μαλέλη» και σε «ζουγκλο - χαβαλετζίδικες» εκπομπές με Μάκη, Θέμο, Αννίτα, δεν έχει σχέση τόσο με το «τι πουλάει», όσο με το «να πουληθεί ό,τι αποπροσανατολίζει, γελοιοποιεί και προσβάλλει».
  • Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων, καθώς και των εκπροσώπων του αγωνιστικού λαϊκού κινήματος από τα τηλεοπτικά κανάλια, δεν οφείλεται στον «ξύλινο, αντιτηλεοπτικό λόγο τους», αλλά έχει άλλα κίνητρα κι άλλες στοχεύσεις.

Θα ρωτούσε κάποιος: Τι τηλεόραση θέλεις; Μία, που θα δείχνει πώς γεννιούνται οι αμοιβάδες, πώς κάνουν σεξ οι σαύρες, πώς πεθαίνουν οι ελέφαντες και να καταμετράει ποιοι, πώς, πότε και γιατί διαδηλώνουν; Σιγά, που θα με στρίμωχνε. Η απάντηση είναι ότι θέλω μια τηλεόραση, που να προβάλλει ό,τι ενημερώνει, μορφώνει, ψυχαγωγεί και διαπαιδαγωγεί. Είμαι ουτοπιστής; Μπορεί. Πάντως, εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον να «ενημερώνεσαι», επί μέρες και λεπτομερώς, για το πώς ακριβώς «έδρασαν» οι «σατανικοί εραστές» του Αλμυρού Μαγνησίας και τι ακριβώς διεμείφθη, λεκτικώς και διά χειρονομιών, ανάμεσα στην Αϊντα Τζαβέλα και στον Αραβαντινό...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ