Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Παρουσίαση των θέσεων για τη Σύνοδο Κορυφής

Συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η κονκάρδα της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»

Motion Team

Η κονκάρδα της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003»
Παράλληλα με τη διαδικασία προετοιμασίας των μηχανισμών της κυβέρνησης και των υποδομών της χώρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα γίνει το 2003 στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν και εντείνονται οι προσπάθειες οργάνωσης και συντονισμού της αντίστασης του λαού.

Η κίνηση «ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003», που έχει συγκροτηθεί με στόχο την οργάνωση των κινητοποιήσεων, τη Δευτέρα 29 Απρίλη θα κάνει την πρώτη επίσημη παρουσίαση των θέσεων και των σκέψεών της για τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνη του 2003. Οργανώνει συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων (7ος Οροφος) του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ηδη ο λαός και η νεολαία, συζητούν, προετοιμάζονται. Το ερώτημα γι' αυτούς είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει «αν». Υπάρχει μόνο το «πώς» θα αντιδράσουν. Δεν πέφτουν στην παγίδα της συναίνεσης, που εδώ και μήνες προσπαθούν να στήσουν οι κυβερνητικοί μηχανισμοί.

Ο λαός της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει να αντιστέκεται στη μετατροπή του τόπου του σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για το μακέλεμα των βαλκανικών λαών. Δε θέλει μια Θεσσαλονίκη πολυεθνικό κέντρο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται να γίνει με βάση το Γ' Σώμα Στρατού. Δε θέλει τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη» που του ετοιμάζουν επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν και τη συναίνεση των φορέων μέσα από διάφορα «φόρουμ». Αρνείται, τη «συμμαχία για τη Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη», που ως βασικούς στόχους θα έχει τη Σύνοδο Κορυφής του 2003, την Ολυμπιάδα του 2004 και την παγκόσμια έκθεση EXPO 2007-2008.

Παλεύει μια Θεσσαλονίκη της παραγωγικής ανάπτυξης, του πολιτισμού, της ειρήνης και της φιλίας με τους λαούς όλου του κόσμου.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει τον Ιούνιο του 2003, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, σήμερα θα παραβρεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερώσει τους αιρετούς και πιθανά να ζητήσει τη συνεργασία τους για την «ομαλή» και «επιτυχή» διεξαγωγή της.

Ηδη πάντως είναι γνωστό ότι στη Θεσσαλονίκη θα έρθουν 1.500 μέλη αντιπροσωπειών, 2.000 δημοσιογράφοι και συνολικά περίπου 5.000 άτομα. Ενας αριθμός από 5.000 έως 7.000 άτομα θα απασχοληθούν πριν, κατά και μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Για τη φιλοξενία των εργασιών, θα γίνουν αναπλάσεις και βελτιώσεις των υποδομών. Πχ του Κυβερνείου, του αεροδρομίου, αλλά και των νοσοκομείων. Από τώρα άρχισε η αναζήτηση και καταλυμάτων. Η ξενοδοχειακή υποδομή της Θεσσαλονίκης δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και αναζητούνται περίπου 2.000 δωμάτια στη Χαλκιδική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ