Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Ν. Διασάκος υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας

Ο Νίκος Διασάκος, οδοντίατρος, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Καλαμάτας (ΔΑΚΚ), στις εκλογές του Οκτώβρη. Σε ανοιχτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, έγινε και επίσημα η ανακήρυξή του από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΔΑΚΚ και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Χιώτη, αφού είχε προηγηθεί ο απολογισμός δράσης της Κίνησης.

«Αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα θετική μας δράση, δουλεύοντας συλλογικά και με πείσμα, συσπειρώνοντας και στρατεύοντας σε αυτή την υπόθεση τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις, το αποτέλεσμα θα είναι οπωσδήποτε νικηφόρο για μας και για το λαό της Καλαμάτας. Επιδιώκουμε ευρεία συμπαράταξη με τον καθένα και την καθεμία που συμβάλλει στον αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Διασάκος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρνητικές εξελίξεις που έχουν συντελεστεί στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΝΔ που με την πολιτική τους πρακτική θέλουν υποχείριο της κεντρικής εξουσίας την ΤΑ. «Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι η πόλη της Καλαμάτας να διακρίνεται από έντονες κοινωνικές ανισότητες και αντιθέσεις, που ρίχνει στον Καιάδα τον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο των λαϊκών συνοικιών, που κάνει το νέο άνθρωπο να νιώθει συχνά ασφυξία και να συνθλίβεται. Εμείς όμως παλεύουμε για μια άλλη πόλη που θα αξιοποιεί κάθε τοπική δυνατότητα, τον πλούτο και τους ανθρώπους της πόλης και των διαμερισμάτων της. Μοντέρνα και σύγχρονη Καλαμάτα, είναι η Καλαμάτα βιομηχανικό και αγροτικό κέντρο, η Καλαμάτα ιστορικός και πολιτιστικός φάρος, η Καλαμάτα των κινημάτων και των αγώνων, η Καλαμάτα της νεολαίας που μορφώνεται και μεγαλώνει όπως της πρέπει».

Ο Ν. Διασάκος ανέπτυξε αναλυτικά το πρόγραμμα της ΔΑΚΚ, παρουσιάζοντάς το σε αντιδιαστολή με το αντιλαϊκό έργο των δύο τελευταίων συνδυασμών που εναλλάσσονται κατά την τελευταία δεκαετία στους δημοτικούς θώκους της πόλης και σε κριτική αντιπαράθεση με όσα διακηρύσσουν οι άλλες δημοτικές παρατάξεις που κινούνται σταθερά στη λογική της διαχείρισης.

Τέλος στην εκδήλωση πήραν το λόγο και χαιρέτισαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης Παναγιώτης Κουφαλάκος, ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας Στέφανος Κουνιάδος, ο επικεφαλής του Ενωμένου Μεσσηνιακού Αγωνιστικού Συνδυασμού (ΕΜΑΣ), Αντώνης Κατσάς και ο αντιπρόεδρος του ΚΣ της ΠΕΑΕΑ Ντίνος Μακρόπουλος. Επίσης παραβρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους: ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ Ηλίας Μαυρέας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαρία Διαμαντάκη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου Νίκο Γόντικα, ο Σταύρος Καλοφωλιάς, οδοντίατρος, η Γεωργία Διπλάρη, παιδίατρος, ο Δημήτρης Βασιλόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, ο Νάσερ Γιαζντανί, γιατρός, ο Νίκος Γιαλελής, πολιτικός μηχανικός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ