Τετάρτη 24 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το χαβά του ο Σημίτης

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε φτάνει που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι, λέει μια παλιά λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι στις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μιλώντας ο Κ. Σημίτης για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στην Αριστερά, η οποία «πολλές φορές παγιδεύτηκε σε πολιτικές που επέτειναν τα φαινόμενα της σύγχυσης και της εξομοίωσης».

Αν δεν καταλάβατε, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται, με δυο λόγια, ότι δε φταίει το αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο περιεχόμενο της όποιας δήθεν αριστερής ή σοσιαλιστικής ή κεντροαριστερής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά όσοι - και η Αριστερά μαζί - κάνουν κριτική στην κυβέρνηση αυτή και δικαιολογημένα την καταγγέλλουν για τη συντηρητική πολιτική της. `Η, για να συγκεκριμενοποιήσουμε την πρωθυπουργική δήλωση στις εγχώριες εξελίξεις, για την αυξανόμενη συνεχώς λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, δε φταίει η φιλομονοπωλιακή και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΚΚΕ, που την καταγγέλλει ως τέτοια.

Αυτοί, σιγά - σιγά, όχι μόνο θα εφαρμόζουν πολιτικές σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αλλά θα μας ζητούν από πάνω, να τους λέμε κι «ευχαριστώ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ