Σάββατο 20 Απρίλη 2024 - Κυριακή 21 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Με κάθε τρόπο και παντού, στέλνουμε μήνυμα αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στην ελληνική εμπλοκή

Μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στο πλαίσιο της 41ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ

Μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, είναι η Κυριακή 21 Απρίλη. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς συμπίπτει με την ημερομηνία της πρώτης απαγορευμένης Πορείας Ειρήνης, στις 21 Απρίλη 1963.

Θα περιλαμβάνει σειρά από πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, πικετοφορίες, με αιχμή τις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, αλλά και σε όλη τη χώρα. Στην Αττική θα γίνει η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και τερματισμό στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου θα γίνει μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.

Στο φως και των τελευταίων εξελίξεων, με την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 21 Απρίλη και συνολικά στις εκδηλώσεις της μέρας δράσης, προκειμένου οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν «βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας».

Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΟΓΕ, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Σε άλλες πόλεις

Σάββατο 20 Απρίλη

  • Στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργανώνει συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο Γ' Σώμα Στρατού και πορεία προς το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στις 11 το πρωί.
  • Στη Μεσσηνία η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Καλαμάτα, στην πλατεία Οθωνος.

Κυριακή 21 Απρίλη

  • Στην Αλεξανδρούπολη η Επιτροπή Ειρήνης και εργατικά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στις 11.30 π.μ., στο Πάρκο Ακαδημίας.
  • Στη Λάρισα θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΑΤΑ και θα ακολουθήσει πορεία στην 1η Στρατιά, όπου εδρεύει το επιχειρησιακό στρατηγείο της άσκησης «EUNAVFOR Aspides».
  • Οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας, Εργατικά Κέντρα, σωματεία και άλλοι φορείς καλούν στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Ακτιο, ενώ θα ακολουθήσει αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 12 μ. στην Πρέβεζα, με προσυγκέντρωση στον Φόρο. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και το ΕΚ Λευκάδας - Βόνιτσας. Αναχώρηση λεωφορείων στις 10.15 π.μ., στάση ΚΤΕΛ Μαρίνα Λευκάδας. Καλεί επίσης το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Αναχώρηση λεωφορείου στις 9 π.μ., από το Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα. Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ). Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Αγρίνιο (γραφεία ΕΚΑ), στις 9.30 π.μ.
  • Στο Ηράκλειο η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι του Καράβολα.
  • Στο Ρέθυμνο η Επιτροπή Ειρήνης και οι εκδόσεις «Κυβέρτι» παρουσιάζουν ανθολογία σύγχρονης ελληνικής αντιπολεμικής ποίησης, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Θα γίνει επίσης προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη».
  • Στη Σάμο η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε πορεία ειρήνης από το ΚΥΤ Ζερβού στην πλατεία Πυθαγόρα, στις 11 π.μ. Για τη διευκόλυνση των φίλων της ειρήνης θα δρομολογηθούν πούλμαν από την Επιτροπή Ειρήνης, με ώρες και τόπους αναχώρησης: 9.30 π.μ. από Μαραθόκαμπο. 10 π.μ. από το πάρκινγκ δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Κρητικός», με στάσεις στα χωριά της διαδρομής για όποιους θέλουν να επιβιβαστούν. 10.30 π.μ. από το Γεφυράκι στο Βαθύ (παραλιακό πάρκινγκ).
  • Στον Αραξο η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. Κάλεσμα απευθύνουν επίσης το Εργατικό Κέντρο της πόλης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών.
  • Στην Ηλεία η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στη διασταύρωση Αεροδρομίου - Κυλλήνης της ΕΟ Πύργου - Πατρών.
  • Στα Τρίκαλα θα γίνει συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγίας Μονής «Δημήτρης Μητροπάνος» και πορεία προς την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Την ίδια μέρα, σε συνεργασία με τον Φοιτητικό Σύλλογο ΤΕΦΑΑ θα γίνει συμβολικός αγώνας δρόμου «Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη», με εκκίνηση στις 7.30 μ.μ. από το Κολυμβητήριο και τερματισμό στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Τρίτη 23 Απρίλη

  • Στα Χανιά η Επιτροπή Ειρήνης καλεί στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες στην Παλαιστίνη».
  • Στον Βόλο θα γίνει συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο στις 7 μ.μ. και πορεία, που θα καταλήξει στο λιμάνι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ