Σάββατο 20 Απρίλη 2024 - Κυριακή 21 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΗ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ
Να λάβει τέλος η περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της δασοπροστασίας

Υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνταγματάρχης ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων

(...) Οι στρατιωτικοί κάθε χρόνο, σε όποιον κλάδο και εάν υπηρετούν, Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό ή Πολεμική Αεροπορία, με εντολή διαχρονικά των κυβερνήσεων, καλούνται να εκτελέσουν εποχούμενα δασοπερίπολα εκτός στρατοπέδων, πέραν των ομάδων πυρασφάλειας εντός στρατοπέδων. Να εκτελέσουν δηλαδή εποπτεία σε πολιτικούς χώρους, ελέγχοντας κάθε «ύποπτη κίνηση» και να επέμβουν εφόσον χρειαστεί. Φέτος, από την Πρωτομαγιά, οι Ενοπλες Δυνάμεις τίθενται σε ετοιμότητα και θα ενεργήσουν ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας. Δεν είναι αυτή η δουλειά τους. Δεν είναι αυτή η αποστολή τους. Είναι όμως δωρεάν εργατικό/στελεχικό δυναμικό. Εξοικονόμηση χρημάτων για την κυβέρνηση, για να σπαταλιούνται στην αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων προς ενίσχυση ιμπεριαλιστικών πολέμων (βλέπε Ουκρανία, Γάζα).

Πέρσι, είδαμε το ασύλληπτο και αμίμητο να επιστρατεύονται πάνοπλοι στρατιωτικοί των Ειδικών Δυνάμεων, επιβιβασμένοι κατά ομάδες σε πάνοπλα τεθωρακισμένα οχήματα, να κυνηγάνε δήθεν εμπρηστές φαντάσματα - μετανάστες ή δακτύλους κέντρων σκοτεινών δυνάμεων, όπως ισχυρίζονταν διάφοροι αντιδραστικοί του Βελόπουλου και υιοθετούσε η κυβέρνηση, μετατρέποντας τον Εβρο σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας πολεμικού πεδίου (...)

Πέρσι, θρηνήσαμε την απώλεια τουλάχιστον 28 συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και 20 ξεριζωμένων μεταναστών κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς, ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις θρήνησαν 2 πιλότους, όταν το Canadair που χειρίζονταν κατέπεσε στην Κάρυστο. Κακοσυντηρημένα τα απαρχαιωμένα πυροσβεστικά εναέρια μέσα της χώρας, αφού για τις κυβερνήσεις διαχρονικά η συντήρηση είναι κόστος. Για νέα πυροσβεστικά μέσα; Ούτε κουβέντα.

Η εκπομπή δασοπεριπόλων με κοστοβόρα φορτηγάκια, τα οποία καμία προστασία δεν παρέχουν στο προσωπικό από τις καιρικές συνθήκες, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της επιλεκτικής ανικανότητας των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Το στράτευμα, αντί να ασχολείται με την πυροπροστασία των Μονάδων, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα της Αγχιάλου και του Αβαντα, ασχολούνταν με παρακολουθήσεις περιπατητών και ποιμένων στα βουνά και τα λαγκάδια.

(...) Ουσιαστική πρόληψη, με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων, δεν υπάρχει. Και δεν θα μπορούσε να υπάρχει βέβαια, αφού η πρόληψη και η δασοπροστασία είναι μη επιλέξιμες ενέργειες με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση) συνδιαμόρφωσαν, συμφώνησαν και υπερψήφισαν (...)

Οι αστικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα δασοπροστασίας θα πρέπει να λάβει τέλος.

Στις 9 Ιούνη θα δώσουμε ισχυρή απάντηση. Με εκατοντάδες χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια στις κάλπες, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, ο λαός μας θα στείλει ηχηρό μήνυμα στο διευθυντήριο της ΕΕ. Η πρόληψη και η προστασία της ζωής μας, της περιουσίας μας και του περιβάλλοντος από τις δασικές πυρκαγιές είναι από τα μείζονα θέματα. Τα χρήματα των λαών της Ευρώπης, που με τις θυσίες τους υφαρπάζονται από τις αστικές κυβερνήσεις, πρέπει να δαπανώνται στην πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού και στην αγορά όλων εκείνων των αναγκαίων μέσων για τη δασοπυρόσβεση και όχι σε πολεμικούς εξοπλισμούς, που με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων της χώρας προωθούνται για την ενίσχυση των πολεμικών κρεατομηχανών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ