Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Στις 18 του Ιούνη στους καταπέλτες». Με τα λόγια αυτά τελείωσε, καταχειροκροτούμενη από τους εκατοντάδες παραβρισκόμενους, την ομιλία της στην πλατεία Κοραή η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Η χθεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά ήταν ένα σάλπισμα της Κομματικής Οργάνωσης του Κόμματος προς τους εργαζόμενους, ενότητας και πάλης. Ενα κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της επόμενης Τρίτης. Ενα μήνυμα καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές του Οκτώβρη. Τον τόνο στη συγκέντρωση έδιναν τα μέλη της ΚΝΕ, που υποδέχτηκαν την Αλέκα Παπαρήγα με το σύνθημα «80 χρόνια αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».

Η Γενική Γραμματέας του Κόμματος ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στο ματοκύλισμα των εργατών από τις δυνάμεις καταστολής στην τελευταία απεργία. «Θέλουν να μας δέσουν, για να ανοίξουν το δρόμο σε νέα μέτρα ενάντια στο λαό», τόνισε, προσθέτοντας ότι μία μέρα πριν την επίθεση ενάντια στους απεργούς ο Χριστοδουλάκης είχε ζητήσει από τους εφοπλιστές να γυρίσουν στην Ελλάδα, υποσχόμενος ότι θα έχουν πλήρη ασυδοσία. «Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει εξετάσεις, αλλά απέτυχε, γιατί την ίδια μέρα έδιναν εξετάσεις και οι εργάτες και πήραν άριστα», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, υπογράμμισε ότι, αν ο λαός δε συσπειρωθεί και δεν αντεπιτεθεί, θα δεχτεί καταιγιστική επίθεση τα επόμενα χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν πρόδωσαν τα προγράμματά τους. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν, γιατί ψηφίζουν αυτά τα κόμματα, είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αναφερόμενη, τέλος, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι μπορεί από τη μάχη αυτή να εκφραστεί η χειραφέτηση του λαού. «Κριτήριο για το αν θα γίνει ένα βήμα μπρος, θα είναι αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις και οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ», τόνισε, προσθέτοντας ότι για να μην υπάρχουν ψευτοδιλήμματα για το τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι στο δεύτερο γύρο πρέπει να στείλουν τη δεύτερη Κυριακή τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια νομάρχης, ο Γιάννης Πατσιλινάκος δήμαρχος Περάματος, ο Κώστας Τζατζάνης υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, ο Απόστολος Συρίγος υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, ο Στέλιος Μπενετάτος υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη, ο Δημήτρης Μουρίκης υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου και ο Βασίλης Λεμπέσης υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ