Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΟΡΟ-ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΤΗΣ: «Επίσπευση της φορολογικής μεταρρύθμισης αποφάσισε η κυβέρνηση, προσδοκώντας την αντιστροφή του σε βάρος της πολιτικού κλίματος. Ο Χριστοδουλάκης συσκέφθηκε χτες επί 15ωρο με τους Απ. Φωτιάδη και Γ. Φλωρίδη και κατάρτισαν χρονοδιάγραμμα δημοσιοποίησης των φορολογικών ρυθμίσεων. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών συναντά τον πρωθυπουργό και αύριο παίρνει από την Κυβερνητική Επιτροπή το πράσινο φως για την εφαρμογή των φορολογικών ρυθμίσεων. Την επόμενη βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και τον Ιούλιο εξαγγέλλονται όλες οι μεγάλες αλλαγές στη φορολογία. Απομένουν οι φορολογικοί συντελεστές και το αφορολόγητο όριο, που θα εξαγγείλει ο Κ. Σημίτης στη ΔΕΘ». (Από το βασικό θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

«ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ»: «Στη φορολογική μεταρρύθμιση μεταφέρει τώρα το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει την κοινή γνώμη που δυστροπεί και αμφισβητεί, όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, τις κυβερνητικές επιλογές. Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο υπουργός Οικονομίας Νικ. Χριστοδουλάκης θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές της "ανταγωνιστικής", όπως τη χαρακτηρίζει, φορολογικής μεταρρύθμισης». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: «Ιδιαιτέρως σε περιόδους, όπως η σημερινή, που απαιτούνται "σκληρές" πολιτικές αποφάσεις, η εμπιστοσύνη και η ανοχή του εκλογικού σώματος προς τον φορέα της εξουσίας είναι πρωταρχικό στοιχείο για την εφαρμογή -ή μάλλον για την επιβολή- του κυβερνητικού προγράμματος. Υπό την έννοια αυτή, είναι έντονα αρνητική η μεγάλη δυσαρέσκεια των εκλογέων προς τα δύο μεγάλα κόμματα, η οποία καταγράφεται στη δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Κυριακή η "Κ". Λίγο ή καθόλου ευχαριστημένο από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει το 78% των ερωτηθέντων, ενώ την ίδια απαρέσκεια εκφράζει το 70% και για τη Νέα Δημοκρατία». (Στάμος Ζούλας - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ