Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πολλαπλασιάζονται οι λαϊκές ανησυχίες για την ΕΥΡΩ-πορεία

Ολο και συχνότερα, όλο και εντονότερα νεκρανασταίνεται αυτό τον καιρό η λέξη ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, σύμβολο της ΕΥΡΩ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟικής «νέας τάξης» των φρικαλεοτήτων που κλιμακώνονται και του αντιλαϊκού αντικοινωνικού εποικοδομήματος, που συνοδεύεται τώρα όχι μόνο με την τρομοκρατία της καταστολής, αλλά και με την πολιτική επιστράτευση όσων αντιστέκονται. Εναντιωθήκαμε τότε - και από την αρχή - σ' αυτή τη βέβαιη πορεία «στου κακού τη σκάλα».

Εναντιώθηκε, σθεναρά, αταλάντευτα, αγωνιστικά το ΚΚΕ, λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις, πρωτοπόροι διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, συνδικαλιστές που συναποτέλεσαν την Πανελλήνια Επιτροπή Δημοψηφίσματος, που αξίωνε, τουλάχιστον, την πλατύτερη ενημέρωση και την έκφραση γνώμης του λαού μας.

Ολες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ΟΛΕΣ, έκαναν ότι δεν άκουγαν, ενισχύοντας το εικονικό κατασκεύασμα για την «Ευρώπη των λαών». Και δεν έβαλαν την υπογραφή τους έστω και γι' αυτό το ελάχιστο δημοκρατικό αίτημα, ενός δηλαδή δημοψηφίσματος.

Τώρα οι ένοχοι αυτοί συν-εταίροι, πρέπει ν' αντιλαμβάνονται, ότι πέρα από τις τεράστιες λαϊκές εκδηλώσεις που κλιμακώνονται, το επίσημο «ευρωβαρόμετρο» καταγράφει ότι η εμπιστοσύνη την Ελλήνων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση από 70% μειώθηκε σε 58%. «Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα», τότε που η επιτροπή μας του Δημοψηφίσματος, σε μια πανελλήνια εξόρμηση ενημέρωσης, συγκέντρωσε πάνω από εκατό χιλιάδες υπογραφές, που κατατέθηκαν στο προεδρείο της Βουλής - και μπροστά στο φακό του «902» - και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος μας δέχτηκε με προσήνεια, κατανόηση, αλλά και την ειλικρίνεια για τις περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασής του στα πλαίσια της θεσμικής λειτουργίας.

Τώρα οι συμβιβασμένοι πολιτικοί χώροι, ως τάχα ανίδεοι και εθελόδουλοι, αντιλαμβάνονται άραγε το βάρος της ιστορικής ευθύνης, όταν ο λαός μας δέχεται την αφόρητη πίεση και τις συνέπειες της συνενοχής τους στην ΕΥΡΩ «νέα τάξη»;


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ