Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κυβερνητικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ έργο αλλά δεν το πρόβαλε αρκούντως. Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει ο Θόδωρος Πάγκαλος στην ?εκτίμηση που τρέφει η κοινή γνώμη για το ΠΑΣΟΚ. Μάλλον όμως το αντίθετο συμβαίνει.

Πρώτον, γιατί το έργο της κυβέρνησης κρίνουν οι εργαζόμενοι και μόνο μια μικρή μειοψηφία εξ αυτών είναι ικανοποιημένοι. Και, δεύτερον, αν οι κυβερνώντες έκαναν ακόμη μεγαλύτερη προβολή του έργου τους (π.χ., ασφαλιστικό έκτρωμα, «απελευθέρωση» ναυτιλίας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, κλπ.) τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα γι' αυτούς. Πάλι καλά να λένε.

Οσο για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του κυβερνητικού έργου, υποθέτουμε ότι τα κατά καιρούς χειροκροτήματα της Νέας Δημοκρατίας, που διαφωνεί με λεπτομέρειες και όχι με την ουσία των νόμων που ψηφίζει η κυβέρνηση, είναι αρκετά για να καταλάβουμε περί τινος πρόκειται.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ και να βγούμε στους δρόμους να πανηγυρίσουμε μετά την ισοτιμία που τείνει να επιτευχθεί μεταξύ ευρώ και δολαρίου; Οχι, τίποτε άλλο, μα κάπως έτσι το παρουσιάζουν τα οικονομικά υπουργεία και διάφοροι αναλυτές.

Είμαστε, βλέπετε, στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε ένα πανίσχυρο νόμισμα στον πλανήτη. Το ότι ο μέσος μισθός του Ελληνα είναι αυτός που είναι και κατά πολύ απέχει από το μισθό του Γερμανού ;h του Αμερικανού, αυτό δε φαίνεται να απασχολεί κανέναν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Βέβαια - όπως ουσιαστικά πιστεύουν αρκετοί - το νόμισμα για μια χώρα είναι θέμα «πρεστίζ» κι αυτό αποτελεί μια νέα θεώρηση για την οικονομία, την οποία ασπάζονται προφανώς ο Χριστοδουλάκης και η παρέα του.

Απ' όσο ξέρουμε, όμως, με «πρεστίζ» τίποτε δεν αγοράζεις...

ΕΝΤΑΞΕΙ η κυβέρνηση δε θα κάνει ανασχηματισμό. Το ενδεχόμενο όμως να γίνει από μόνος του το έχουν σκεφθεί; Γιατί η τελευταία μόδα βλέπετε δεν είναι να διώχνει ο Σημίτης υπουργούς, αλλά να φεύγουν από μόνοι τους. Ισως αρχίζει να καίει η κυβερνητική πολιτική και ουδείς θέλει να την πιάνει στα χέρια του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ