Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ»
Ξανά μπροστά, με το λαό!

Παρουσία πλήθους Λαρισαίων παρουσιάστηκε η εκλογική διακήρυξη της παράταξης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Αγις Παπαστεργίου
Ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Αγις Παπαστεργίου
Την εκλογική διακήρυξη της «Δημοτικής Συνεργασίας», που συμπυκνώνει την αγωνιστική και διεκδικητική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Αγις Παπαστεργίου, σε εκδήλωση που έγινε στο Φρούριο. Στην εκδήλωση, όπου έδωσαν το «παρών» τους πλήθος Λαρισαίων, εκπρόσωποι φορέων και παράγοντες της πόλης, ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα τριάντα ενός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Οι 31 υποψήφιοι προέρχονται από το χώρο του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, της νεολαίας, του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Κι όπως τόνισε στην ομιλία του στην εκδήλωση ο Αγ. Παπαστεργίου, η συνεχής ενασχόληση των υποψηφίων του συνδυασμού με τα κοινά, η εντιμότητα και κυρίως η αγωνιστικότητά τους αποτελούν εγγύηση για την υλοποίηση των θέσεων της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Στη διακήρυξη της «Δημοτικής Συνεργασίας» επισημαίνεται ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού δεν είναι ένα ακόμα δίπλα στ' άλλα. «Αποτελεί - υπογραμμίζεται - την πραγματική εναλλακτική λύση γιατί είναι το ψηφοδέλτιο που αγωνίζεται ν' απαλλαγεί ο λαός και η Αυτοδιοίκηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν επαγγέλλεται μια καλύτερη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο, αλλά παλεύει για μια προοδευτική αναγέννηση στο Δήμο Λάρισας, για μια Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική, φιλολαϊκή».

Και συνεχίζει: «Οι εκλογές θα κρίνουν τι είδους δημοτικές αρχές θα έχουμε στην πόλη μας και γενικότερα. Αν θα αποκτήσουν οι Λαρισαίοι μια αγωνιστική, διεκδικητική δημοτική αρχή που θ' αγωνίζεται με το λαό, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της, ή θα συνεχίσουν να διοικούν το δήμο οι δυνάμεις που εφαρμόζουν και στηρίζουν τη γενικότερη νεοφιλελεύθερη πολιτική που μετατρέπει και την Αυτοδιοίκηση σε μοχλό προώθησης αντιλαϊκών μέτρων».

Οσον αφορά στους υποψηφίους που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ ή ακόμα δηλώνουν «ανεξάρτητοι» τονίζεται στην εκλογική διακήρυξη: «Οι κ. Τζανακούλης και Καφφές, που πήραν το χρίσμα από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα, αλλά και ο επί χρόνια υπουργός, βουλευτής και νομάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Φλώρος, που εμφανίζεται ως δήθεν ανεξάρτητος για να "σώσει" την πόλη, έχουν δώσει όλοι τους επί χρόνια αρνητικά δείγματα πολιτικής πρακτικής στο Δήμο και στη Νομαρχία, αφού λειτουργούν με βάση τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους».

«Είναι συμφέρον - επισημαίνεται - για τους Λαρισαίους να εκλέξουν μια δημοτική αρχή που δε θα είναι υποταγμένη στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, αλλά αγωνιστική, με προοδευτική αντίληψη για το θεσμό, που θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του δήμου και του λαού που θα στηρίζει τους λαϊκούς αγώνες. Εγγύηση για μια τέτοια δημοτική αρχή είναι ο συνδυασμός της "Δημοτικής Συνεργασίας" που ως σύνολο και ως πρόσωπα δίνουν μέσα από τα κινήματα και τους αγώνες δείγματα γραφής για το πώς υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα. Μόνο έτσι η δυσαρέσκεια θα βρει θετική διέξοδο και θα γίνει δύναμη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν: Ο Γ. Χώτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, ο Φ. Νάνης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο Π. Δημητρακόπουλος, εκδότης της εφημερίδας «Ελευθερία», ο Σ. Ζιάζιας, πρώην δήμαρχος Λάρισας, ο Γ. Μπατάλης, πρώην αντιδήμαρχος Λάρισας, ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νέσσωνος Ν. Γερογιάννης και Γιάννουλης Δέσποινα Αράπκουλε κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ