Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ελεγχος «ανταρτών» υποψηφίων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη ΝΔ η επιχείρηση «εξουδετέρωσης» των «ανταρτών» υποψήφιων δημάρχων και νομαρχών. Στόχος είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ψηφοδελτίων των «ανταρτών» σε ολόκληρη τη χώρα κυρίως σε επίπεδο νομαρχών. Ταυτόχρονα όμως η Ρηγίλλης «διατηρεί το δικαίωμα» να «αγκαλιάσει» τους αντάρτες, εάν περάσουν στο δεύτερο γύρο κόντρα στους επίσημους υποψηφίους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των «ανταρτών» διαδραματίζει ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε σειρά επαφών με υποψήφιους δημάρχους και νομάρχες, υπογράμμισε την ανάγκη «η ΝΔ να δώσει συντεταγμένα τη μάχη των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών», επισημαίνοντας ότι «είναι υποχρέωση όλων μας να υποτάξουμε τις προσωπικές επιδιώξεις στο γενικότερο καλό». Σημείωσε όμως με νόημα ότι «δε θέλουμε να κάμψουμε κανένα. Καταγράφονται οι συμπεριφορές», και συμπλήρωσε ότι υπάρχει καλή συνεργασία και συνεννόηση και σχεδόν όλα τα στελέχη που δεν έχουν το επίσημο χρίσμα από το κόμμα θα αποσυρθούν. Ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης «ανταρτών», λέγοντας ότι «από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στην τοπική κοινωνία και να κερδίσουν την πλειοψηφία της προτίμησης των πολιτών, εμείς δεν έχουμε αγκυλώσεις. Μπορούμε να συνεργαστούμε».

Στο πλαίσιο του ελέγχου των «ανταρτών» ο Κ. Καραμανλής συναντήθηκε χτες με τον «αντάρτη» υποψήφιο νομάρχη Φθιώτιδας Τρ. Μπέλλο, από τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, απέσπασε τη δέσμευση ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Παράλληλα, ο επικεφαλής του πειθαρχικού Απ. Κράτσας απείλησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με απειλή διαγραφής τους «αντάρτες» υποψήφιους νομάρχες Μιχ. Σιδέρη (Εύβοιας) και Δ. Σαραβάκο (Αργολίδα) αν επιμείνουν στην υποψηφιότητά τους. Τέλος, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λήξει και το ζήτημα της υποψηφιότητας για την υπερνομαρχία Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ