Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΡΜΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Ο Στρατής Γλεζέλλης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Στρατής Γλεζέλλης ανακηρύχτηκε πρόσφατα υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης Λέσβου, με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία».

Στην ομιλία ανακήρυξής του ο Στρ. Γλεζέλλης ξεκαθάρισε εξαρχής ποια δημοτική αρχή έχει ανάγκη η περιοχή: «Η δημοτική αρχή θα είναι διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής ή θα είναι μια αγωνιστική αρχή, που θα συσπειρώνει τους πολίτες και θ' αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ορθώνοντας τείχη προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων;», αναρωτήθηκε, και συνέχισε: «Εχουμε εξαρχής να δηλώσουμε πως ανήκουμε στη δεύτερη περίπτωση. Δεν υποτιμούμε την ανάγκη έργων υποδομής που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων. Ομως, το μεγαλύτερο έργο που θα πραγματοποιήσουμε είναι η προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων».

Στη συνέχεια ο Στρ. Γλεζέλλης σημείωσε πως η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» είναι δεσμευμένη και μεροληπτεί υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων, «οι οποίοι θίγονται απ' την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου».

Ο Στρ. Γλεζέλλης, στην ομιλία του, έθεσε τους τέσσερις βασικούς άξονες πάλης της παράταξης: Την υπεράσπιση του δικαιώματος σε εργασία, Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία, ειρήνη και περιβάλλον. Τον αγώνα για την αλλαγή του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της ΤΑ. Τον αγώνα για την οικονομική επάρκεια του θεσμού της ΤΑ. Τέλος, τη διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται ο δήμος για να γίνουν έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Ο Στρ. Γλεζέλλης γεννήθηκε στη Θέρμη το 1939. Σπούδασε στη Γερμανία -- όπου και κατέφυγε ως μετανάστης τη μετεμφυλιακή περίοδο -- μηχανικός Εφαρμογής και μηχανολόγος εργοδηγός. Στη Γερμανία ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και αντιδικτατορική -- την περίοδο της χούντας -- δράση. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1975 και εγκαταστάθηκε οριστικά στη Θέρμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ