Πέμπτη 27 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διήμερο εκδηλώσεων για τους μετανάστες

Το οργανώνει η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων του ΚΚΕ στα Πατήσια και συμμετέχουν 24 κοινότητες μεταναστών και προσφύγων

Για τους μετανάστες και με τη συμμετοχή των δικών τους φορέων ξεκινά την Παρασκευή το διήμερο εκδηλώσεων (28-29 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ.) που διοργανώνει στο χώρο του ΦΙΞ (Πατησίων 307), η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων του ΚΚΕ. Στόχος του διημέρου η προώθηση του κοινού αγώνα Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Στο διήμερο θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των μεταναστών, του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Ακόμα θα γίνουν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις από συγκροτήματα μεταναστών και Ελλήνων και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων με θέμα «Μετανάστες - πρόσφυγες». Ενώ θα υπάρχει παιδικό στέκι, όπου θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις από παιδικά σχήματα.

Στην προκήρυξη - πρόσκληση της ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι οι μετανάστες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους είναι θύματα της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου, που τους κρατά χωρίς δικαιώματα για να τους χρησιμοποιεί ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών του. Ακόμα τονίζεται ότι το επόμενο διάστημα οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου στην ΕΕ ετοιμάζονται να πάρουν μια σειρά αντιδραστικά ρατσιστικά μέτρα για να ελέγχουν τα σύνορα της ΕΕ από τους «λαθρομετανάστες».

Αυτή η πολιτική, υπογραμμίζεται, δεν πρέπει να περάσει. Είναι αναγκαίο γι' αυτό, Ελληνες εργαζόμενοι, μετανάστες και πρόσφυγες να αντισταθούν στην πολιτική του κεφαλαίου που είναι «ο κοινός μας εχθρός και πρέπει η εξουσία του να ανατραπεί. Το "προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε" σήμερα είναι πιο επίκαιρο όσο ποτέ». Και σ' αυτό ακριβώς καλεί το ΚΚΕ όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως από χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Να παλέψουν από κοινού, μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις κοινότητες, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: Ενωση Παλαιστινίων Εργαζομένων, Γενική Ενωση Παλαιστινίων Φοιτητών, Ενωση Εργαζομένων από το Μπαγκλαντές, Ενωση Φιλιππινέζων Μεταναστών «ΚΑΣΑΠΙ», Κοινότητα Σουδανών Μεταναστών, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Αιθιοπική Κοινότητα, Ενωση Εργαζομένων Αλβανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αλβανών «LAMBRIA», Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Ελλάδας - Τουρκίας, Ρουμανική Κοινότητα, Βουλγαρική Κοινότητα, Σύλλογος Γυναικών από την Πολωνία, Ενωση Εργαζομένων Συρίας, Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας «Ενότητα», Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας - Πακιστάν, Πακιστανική Κοινότητα περιοχής Μενιδίου, Νιγηριανή Κοινότητα, Κοινότητα Κογκολέζων Ελλάδας, Κενυατική Κοινότητα, Κογκρέσο για τη Δημοκρατία και Ελευθερία στο Κουρδιστάν «KADEK», Κόμμα Ενότητας Δημοκρατικής Κουρδικής στη Συρία (ΥΑΚΙΤΙ) και Σύλλογος Τυνησίων Ελλάδας.

Επίσης θα συμμετέχουν: Η «Αριστερή Ριζοσπαστική Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», το Παράρτημα Οικοδόμων Κυψέλης - Πατησίων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος Αθήνας, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ