Σάββατο 13 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αμυνα» και «Ασφάλεια»

Ενα πλακάτ, όπως μας πληροφορεί η χτεσινή «USA TODEY», «πανηγυρίζει» σε έκθεση συστημάτων ασφάλειας, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Ουάσιγκτον, ότι «η εσωτερική ασφάλεια και άμυνα είναι σοβαρή μπίζνα».

Από τέτοιες εκθέσεις έχουν περάσει πολλοί πελάτες, ανάμεσά τους και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πιέζεται να αγοράσει τη συμμετοχή της, που αποτιμάται σε δισεκατομμύρια, στο «Global Position System» (GPS). Πρόκειται για δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των πάντων, το οποίο διαχειρίζονται οι ΗΠΑ και «επιβάλλεται» για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως για την αναζωογόνηση της αμερικανικής οικονομίας.

Η αποκατάσταση της δημοκρατίας στο Ιράκ αποτελεί ένα άλλο χρυσοφόρο πεδίο για την αμερικανική βιομηχανία, η οποία προετοιμάζει πυρετωδώς νέα οπλικά συστήματα, έξυπνες βόμβες, μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη. Οι αμερικανικές δημοκρατικές ευαισθησίες τυγχάνει να εκδηλώνονται, βέβαια, σε μια περιοχή η οποία θεωρείται από τους ειδικούς ως το ενεργειακό θησαυροφυλάκιο του 21ου αιώνα. Από την άλλη πλευρά, μέσα στις ΗΠΑ, η αμερικανική διοίκηση έχει ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου ξήλωμα θεμελιωδών αστικών δικαιωμάτων, υπονομεύοντας - το σχοινί που λέγαμε - τη νομιμοποίηση του ίδιου του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ