Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αντικείμενο διαμάχης το πόρισμα για το ελικόπτερο

Η Επιτροπή Αμυνας της κυπριακής Βουλής συνεδρίασε χτες κεκλεισμένων των θυρών με αντικείμενο διαδικαστικά θέματα που αφορούν τη συζήτηση του πορίσματος για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου «Μπελ» της Εθνικής Φρουράς.

Ο υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος τόνισε ότι δεν έχει να αποκρύψει απολύτως τίποτε για το θέμα και είναι έτοιμος, όταν η Βουλή τον καλέσει, να παρουσιαστεί ενώπιόν της με ανοιχτά χαρτιά. Ανέφερε ότι το υπουργείο Αμυνας και η Εθνική Φρουρά ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο από τον καθένα για το θέμα, γιατί στελέχη του πετούν με τα ελικόπτερα «Μπελ» και έχουν κάθε λόγο να διαλύσουν σκιές ή αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων που δεν είναι σε θέση να διερευνούν αυτά τα θέματα.

Σε ερώτηση αν και στον ίδιο μένουν αναπάντητα ερωτηματικά μετά την έκδοση του πορίσματος, ο υπουργός Αμυνας τόνισε ότι πολύ θα 'θελε να γνωρίζει πρώτος και καλύτερος τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Από την άλλη, όμως, πρόσθεσε, δεν έχει κανένας κανένα δικαίωμα να αυθαιρετεί, εικοτολογώντας ότι μπορεί να είναι το άλφα ή το βήμα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι στη Βουλή δεν υπάρχει λογοκρισία και οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν απόψεις οι οποίες τίθενται υπό την κρίση του λαού. Είπε ακόμη ότι δε θα εξεταστεί μόνο το θέμα της τήρησης των κανόνων διερεύνησης του τραγικού ατυχήματος. Η Βουλή, τόνισε, έχει το δικαίωμα να ασκεί ολοκληρωμένο έλεγχο και να κάνει τις δικές της έρευνες και συνεπώς εναπόκειται στην επιτροπή να αποφασίσει τα όρια μέσα στα οποία θα κινηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ