Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Η κυβέρνηση συνθλίβει τους ΕΒΕ

Με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ συναντήθηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και κλιμάκιο της «Συμπαράταξης»

Από τη συνάντηση του κλιμάκιου της «Συμπαράταξης»με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ
Από τη συνάντηση του κλιμάκιου της «Συμπαράταξης»με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επαγγελματίες και οι μικρέμποροι είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής. Απέναντι σ' αυτήν την πολιτική -που ασκείται και από συμβιβασμένες δημοτικές αρχές- οι μικρομεσαίοι πρέπει να συμπαραταχτούν και να αντιδράσουν, καθώς γι' αυτούς είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης. Τα παραπάνω ξεκαθαρίστηκαν κατά τη συνάντηση χτες του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Χαλβατζή, με το ΔΣ της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Στη συνάντηση -έγινε με πρωτοβουλία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»- τον Σπ. Χαλβατζή συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Λομβαρδός και Π. Χαλβατζόγλου (πρόεδρος της ΟΒΣΑ) συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά και ζητήματα, όπως η επιβολή τελών και προστίμων από το δήμο, που απορρέουν από την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι μικρέμποροι είναι απόρροια της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία «ευνοεί σκανδαλωδώς το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο μονοπωλεί την αγορά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων τους και στην καταστροφή».

Συμπλήρωσε ότι η «"Συμπαράταξη" υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών και μικρεμπόρων. Θεωρούμε ότι και ως Δημοτική αρχή πρέπει να δώσουμε τη μάχη, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατό η φιλομονοπωλιακή πολιτική που ακολουθείται και να μη μετατρέπεται και ο Δήμος σε έναν ακόμη φορομπήχτη σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταστημάτων, με φόρους, υψηλά τέλη και πρόστιμα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτσης εξέφρασε την ανησυχία των συναδέλφων του όχι μόνο για τα υψηλά δημοτικά τέλη και τα πρόστιμα, αλλά και γενικότερα για τις προοπτικές που έχουν (;) σήμερα οι ΕΒΕ. Σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να προωθεί συγκεκριμένη πολιτική στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, ότι πρέπει να αναπτύξει περισσότερο τα χαρακτηριστικά λαϊκού θεσμού και να συντονίσει τα βήματά της με το συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, των συνταξιούχων κ.ά., για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Τέλος, τόνισε ότι αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα το γεγονός ότι οι ανησυχίες των επαγγελματοβιοτεχνών βρίσκουν ανταπόκριση στην καθημερινή δράση της «Συμπαράταξης».

Πέρα όμως από τους ΕΒΕ υπάρχουν και οι καταναλωτές, που επίσης αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, όπως η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά εδώ και καιρό. Ετσι, σήμερα, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις της «Συμπαράταξης» για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος, ο Σπ. Χαλβατζής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 12.30 μ.μ., με θέμα: «Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά με τις ανατιμήσεις και το κύμα αισχροκέρδειας».

Νωρίτερα, στις 9.30 π.μ., επικεφαλής αντιπροσωπείας της «Συμπαράταξης» θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και τη Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ