Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Πράσινα» φτηνά προεκλογικά κόλπα

Σε φτηνή προεκλογική προπαγάνδα αναλώνεται ο υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ, στον Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Με χτεσινή δήλωσή του, αφήνει αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής του Περάματος ότι αρνείται τη συνεργασία με τον ΟΛΠ, που θα του εξασφαλίσει την παραχώρηση παραθαλάσσιας έκτασης, όπως αντίθετα συνέβη με τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. Ξεχνά, όμως να αναφέρει -θεωρώντας προφανώς πως απευθύνεται σε αδαείς- ότι ο λαός του Περάματος, με τους αγώνες του, έχει ήδη πάρει στην κατοχή του και ο δήμος έχει αξιοποιήσει εκτάσεις του ΟΛΠ, τις οποίες ο τελευταίος αρνείται να παραχωρήσει και τυπικά.

Ως υποψήφιος νομάρχης του ΠΑΣΟΚ για τον Πειραιά, (ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά αλλά και αναπληρωτής πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς) θεώρησε καλό να ανακοινώσει ότι ο ΟΛΠ παραχωρεί στους Δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου παραθαλάσσια έκταση 19,7 στρεμμάτων για να την αξιοποιήσουν. Σπεύδει όμως να δηλώσει και τα εξής: «Οι παραλιμένιοι δήμοι διεκδικούν και δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς ταυτόχρονα να θίγεται το έργο του ΟΛΠ. Ετσι, σε πνεύμα συνεργασίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ΟΛΠ, μακριά από αντιπαλότητες, που δεν εξυπηρετούν κανέναν, μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα και το λιμάνι να ανοίξει, ουσιαστικά, σε όλους. Για να μπορέσει όμως να υπάρξει αυτή η συνεργασία χρειάζεται να υπάρχουν και στους δήμους οι δυνάμεις που την επιθυμούν».

«Το Πέραμα, με τους αγώνες του έχει ήδη πάρει μεγάλα κομμάτια έκτασης από τον ΟΛΠ και θέση του Δήμου Περάματος είναι η διεκδίκηση ακόμα περισσότερων εκτάσεων», είπε στο «Ρ» ο δήμαρχος της πόλης Γ. Πατσιλινάκος.

Ο Δήμος και ο λαός του Περάματος προσφεύγουν σε κινητοποιήσεις γιατί η διοίκηση του ΟΛΠ αρνείται τις παραχωρήσεις σε αυτήν την πόλη για καθαρά πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Και γι' αυτό αρνείται να προχωρήσει στην τυπική παραχώρηση των χώρων που έχει ήδη πάρει ο Δήμος, αλλά και στην παραχώρηση άλλων που διεκδικεί.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μίχα, ο Γ. Πατσιλινάκος, αφού σημειώνει πως κινείται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, παρουσιάζοντας ως ρουσφέτια αυτά που δικαιούνται οι Δήμοι και ότι οι συγκεκριμένες παραχωρήσεις είναι πολύ κατώτερες από τις διεκδικήσεις των δήμων, τονίζει: «Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί τη διορισμένη θέση του στον ΟΛΠ, για να κάνει προεκλογική προπαγάνδα υπέρ του εαυτού του και των άλλων κυβερνητικών υποψηφίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Μίχας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ΟΛΠ έσπευσε τις προηγούμενες μέρες να ανταποκριθεί σε αιτήματα των Δήμων Κερατσινίου και Δραπετσώνας που υποβλήθηκαν στις 20/6/2002 και στις 3/7/2002 αντίστοιχα. Οταν τα συμφωνητικά παραχώρησης παραθαλάσσιων εκτάσεων προς τους Δήμους Δραπετσώνας και Κερατσινίου, έχουν υπογραφτεί από τις 30 Γενάρη 2002!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ