Τετάρτη 28 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κακά, ψυχρά κι ανάποδα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ ΠΩΣ έγινε αυτό και συναντήθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Τόμας Μίλερ, και μάλιστα συζήτησαν το θέμα της Ευρωπαϊκής Αμυνας και αυτό της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης; Είχαμε μείνει με την εντύπωση πως ...ψυχράθηκαν οι σχέσεις ελληνικής κυβέρνησης και αμερικανικής πρεσβείας!

Φαίνεται πως δεν έγιναν τελικά έτσι τα πράγματα και, όπως σημείωσε στην προαναφερθείσα συνάντηση ο Τ. Μίλερ, «είμαστε από την ίδια πλευρά». Τι εννοούσε άραγε; Πως οι ΗΠΑ είναι με την πλευρά της κυβέρνησης Σημίτη ή μήπως το αντίθετο;

Οσο για τις περίφημες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου (αυτές που έκανε δημοσίως κι αυτές που δεν έκανε), ο Αμερικανός πρέσβης ήταν σαφής: «Το θέμα έχει κλείσει». Αν ξαναμιλήσει επ' αυτού ο Γιωργάκης ...γράψτε μας.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ όμως την Αθήνα και ο Χρήστος Παπουτσής και η Ντόρα Μπακογιάννη... Απ' έξω κι ανακατωτά. Πραγματική έκπληξη οι γνώσεις τους. Εχουν όλοι προτάσεις για τον Εθνικό Κήπο, το Μεταξουργείο, την Πλατεία Βάθης, την Πλάκα ...για όλα.

Τόσον καιρό, άραγε, που βρίσκονταν σε υπουργικές και επιτελικές θέσεις, πώς δεν είχαμε αντιληφθεί τις ευαισθησίες, το ενδιαφέρον και, κυρίως, τις γνώσεις τους γι' αυτά τα θέματα; Φαίνεται, δε θα είχαν χρόνο.

Πέρα απ' αυτά, όμως, δεν ακούμε να λένε τίποτε για τους εργάτες και τους χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, την ανεργία, τους συνταξιούχους και τις συντάξεις πείνας, τα ωράρια εργασίας και τις άσχημες συνθήκες δουλιάς, την άσχημη κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και της Υγείας, κλπ., κλπ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τους πληροφορούμε, πάντως, ότι όσο ωραίος και να γίνει ο Εθνικός Κήπος - αν γίνει... - τα μεροκάματα δεν αλλάζουν...

ΜΑΛΙΣΤΑ. Τώρα οι φοιτητές είναι όμηροι των καθηγητών που απεργούν. Οι οποίοι καθηγητές και φοιτητές πριν λίγο καιρό ήταν όμηροι των ναυτεργατών που επιστρατεύτηκαν και όλοι μαζί - ακόμα πιο πριν - ήταν όμηροι των αγροτών όταν είχαν καταλάβει τις εθνικές οδούς!

Τελικά, είμαστε ...κράτος «ομήρων», δεν υπάρχει αμφιβολία. Μόνο που μεγαλύτερη ομηρία από την κυβερνητική αντίληψη περί της αντιδικίας κοινωνικών ομάδων και του κοινωνικού αυτοματισμού δεν υπάρχει. Οσο για τα ...λύτρα, ο Χριστοδουλάκης να 'ναι καλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ