Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ελεύθερος» Μπους: «Το αμερικανικό σχέδιο απόφασης για το Ιράκ, αναδιατυπωμένο έτσι ώστε να ικανοποιεί τις γαλλικές ανησυχίες, αποτελεί περίτεχνο διπλωματικό δημιούργημα, που επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιτεθούν εναντίον του Ιράκ εάν η Βαγδάτη δε συμμορφωθεί με το πρόγραμμα επιθεωρήσεων του ΟΗΕ. Η εξασέλιδη πρόταση δε δεσμεύει σε τίποτε τον Πρόεδρο Μπους και του δίνει τη δυνατότητα να αποστείλει στρατεύματα για την ανατροπή του Σαντάμ, όποια στιγμή θεωρήσει κατάλληλη» («ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Απλώς βλέπουν... «Εκείνο που αναγνωρίζουν στο βάθος των ενεργειών της Ουάσιγκτον, η Γαλλία και η Ρωσία είναι η ενεργούμενη βαθμηδόν απόπειρα των ΗΠΑ να επιβληθούν παντελώς στο παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό φάσμα, πράγμα που, κρίνοντας σωστά ή άσχημα βλέπουν να εξελίσσεται». (Χάρης Μαυρομάτης - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Ο «μεγάλος φίλος»: «Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μαχητικών ελικοπτέρων στην Τουρκία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος βοήθειας, με σκοπό να κερδίσει την υποστήριξη συμμάχων ενόψει πιθανής επιχείρησης στο Ιράκ. Το προτεινόμενο πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας ενδέχεται να φθάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).

Διαδηλωτές στο φούρνο! «Δεν πρόκειται για κατασκεύασμα "επιστημονικής φαντασίας" ή προπαγάνδα "αντιαμερικανικών κύκλων". Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν τις δοκιμές για όπλο μικροκυμάτων που θα "ψήνει" ανεπιθύμητους διαδηλωτές! Το Σώμα των Πεζοναυτών στο περιοδικό του κομπάζει για τη μεγάλη "καινοτομία" του "πιο σημαντικού μετά την ατομική βόμβα όπλου"... Τα πειράματα έχουν προχωρήσει και γίνονται και σε ανθρώπους σε βάση του Νέου Μεξικού» («ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ